Független MSZP-s győzte le a Fideszt Dunaföldváron

2012. október 01. 07:58

Horváth Zsolt független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Dunaföldváron a szavazatok 57 százalékával, negyven százalékot meghaladó részvétel mellett. Horváth Zsolt 49 éves tanár, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese. Az MSZP közleményben is gratulált Horváth győzelméhez, aki 2010-ben 37 szavazattal maradt aluli az akkori fideszes jelölttel szemben.

2012. október 01. 07:58

Bárdos Lászlóné, a helyi választási iroda vezetője tájékoztatása szerint Horváth Zsolt 1757 szavazatot kapott, Jákli Mihályra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 1300-an szavaztak, ami a voksok 43 százalékát jelenti. A választáson a névjegyzékben szereplő 7193 választó 42,7 százaléka, 3073 ember vett részt, közülük 3057-en szavaztak érvényesen, 16 voks érvénytelen volt.

A hivatalos eredmény szerint a polgármesteri tisztet elnyerő Horváth Zsolt független önkormányzati képviselő, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese; a 2010-es polgármester-választáson – szintén független jelöltként – 37 szavazattal maradt alul a Fidesz-KDNP akkori jelöltjével szemben.

Az MSZP budapesti elnöke szerint a vasárnapi dunaföldvári időközi polgármester-választáson az MSZP bebizonyította, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje. Molnár Zsolt az MTI-nek nyilatkozva elmondta, pártja üdvözli a dunaföldvári sikert, és hangsúlyozta, hogy egy időközi választáshoz képest kiemelkedően magas volt a részvétel a Tolna megyei településen.

Mint fogalmazott, a helyi munka és az MSZP országos politikája meghozta a sikert, bebizonyították, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje. Az ellenzéki párt budapesti elnöke szerint az országos és a helyi politikának is hasonló nagyságú volt a szerepe Horváth Zsolt győzelmében, aki két évvel ezelőtt szoros küzdelemben maradt alul a Fidesz jelöltjével szemben.

Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke közleményben gratulált Horváth Zsoltnak. „Köszönjük, hogy Tolna megyéből visszaadták a reményt, hogy MSZP-s politikus, a baloldal jelöltje le tudja váltani a Fideszt, és le tudja győzni annak jelöltjét” – írta a megyei elnök. Harangozó elmondta, Horváth Zsoltot az MSZP „minden eszközzel, tagjaink, szimpatizánsaink  mozgósításával, kampánytanácsadással segítette”.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Keresztes Lajos polgármester ez év július 11-én, 45 éves korában váratlanul elhunyt.
 

Összesen 273 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GT.
2012. október 02. 12:31
...ja igen, még valami: nekem ezek után is Tarlós István neve fog eszembe jutni, ha független jelöltre gondolok.
GT.
2012. október 02. 11:22
Aztaa, hogy kivan mindenki attól hogy függetlenként indult. Mi ez ahhoz képest, hogy a Fidesznek át kellett rajzolnia Magyarország választási térképét, illetve a szabályokat ahhoz, hogy egyáltalán esélye legyen 2014-ben...
fofo
2012. október 02. 10:00
Ez egy újabb bolsi trükk a sok száz közül. Emberek százait tévesztette meg ez az alak, amikor komcsi létére "függetlennek" állította be magát. A megtévesztett emberek szavazatával nyert a báránybőrbe bújt farkas. Ez az alak is úgy független, mint a bíróságok, mint az MNB. Emberek figyeljetek oda, mert a kommunisták már ott vannak a spájzban, ahogy azt a népszerű tizedes is mondta. Azt hiszem jót tenne a demokráciának, ha a választásokon induló jelölteknek meg kellene nevezni, hogy a korábbi választásokon milyen pártszinekben indultak, milyen pártnak a tagjai voltak, vagy éppen most is azok. Mert a politikusok nagy része, különösen a volt kommunisták hihetetlen köpönyegforgatók, ahogy azt több komcsi vezető is lenyilatkozta, "Az MSZP egy sokszínű párt!"
cutcopy
2012. október 02. 08:00
A trükkök százai beindultak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!