DK: A szélsőjobb térnyerése Orbán felelőssége

2012. október 17. 18:41

Sem a kétharmados többséggel bíró kormánypártok, sem a szélsőjobboldalt képviselő Jobbik nem akarja megoldani a miskolci Avas problémáját – mondták a Demokratikus Koalíció (DK) által a helyszínre szervezett szerdai megmozduláson a felszólalók.

2012. október 17. 18:41

A DK rendezvényén körülbelül százötvenen hallgatták a Fényi Gyula téren Vadai Ágnes és Molnár Csaba országgyűlési képviselő, valamint Varga Gergő avasi önkormányzati képviselő beszédét. A szimpatizánsok „Szolidaritás”-feliratú zászlókkal hallgatták a szónokokat, tetszésüket tapssal és „Hajrá Gyurcsány!”-bekiabálással is kifejezték.

Vadai Ágnes azt mondta, a szélsőjobboldali eszmékről „azt hittük, nem lesz többé, nem látjuk csak a múzeumokban”, de 2010 óta „szennyezik a haza házát is”. Zsidóznak, cigányoznak, gyurcsányoznak, miközben „mi maradtunk a néma tömeg” – tette hozzá.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke beszédében annak a véleményének adott hangot, hogy ha Miskolc polgármestere „virtigli városvezető” lenne, már a település határában azt mondaná „csak a testemen keresztül jöhetnek be a nácik a városomba”. A párt alelnöke szerint Orbán Viktor köpönyegéből bújt ki a Jobbik, és a vonulások, a szélsőjobboldali eszmék terjedése a Fidesz meg a miniszterelnök felelőssége.

„Vádolom Orbán Viktort, hogy ha nem hozta volna létre a polgári köröket, ma nem lenne Jobbik, gárda, betyársereg és utcákon grasszálás” – tette hozzá. Utalt arra, hogy ma soha nem látott mértékű a szegénység az országban. A szegénység azonban nem egyenlő a bűnözéssel – tette hozzá, azzal, hogy befogadó politikára van szükség a megoldáshoz. „Érző, vágyó, dolgozni akaró” emberek közössége az Avas, nem pedig bűnözői kör – jelentette ki.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogo
2012. október 18. 08:57
DK = Dilisek Klubbja! Tanulni kéne: csak szélsõ bal tud szélsõ jobbot kifejleszteni...
USsange
2012. október 17. 21:22
"DK: A szélsőjobb térnyerése Orbán felelőssége" Barom, a szélsőjobb a ti kormányzásotok alatt nyert teret. Azóta stagnál.
elfelejtette
2012. október 17. 20:59
Hat baszottul kivancsi vagyok ra, hogy ebben az anyagias vilagban csupan demokraciafeltesbol meg nacizasbol ossze lehet-e hozni 5%-ot. Mondjuk ha egy ero lenne, talan osszejonne, de ugy tunik keves a demokratikus foka, es sok a demokrata eszkimo.
next mindig élni fog
2012. október 17. 20:37
Hol vannak a mandi náciai? Volna mit írni erre! Nem mernek már? Rohadjon meg az összes! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!