Tages-Anzeiger: Magyarország Svájctól vár segítséget

2012. szeptember 18. 09:12

A svájci lap írása szerint Magyarország Svájctól vár segítséget az azeri-örmény konfliktus kezelésére.

2012. szeptember 18. 09:12

A Tages-Anzeiger írása kiemeli: Orbán Viktor szerint az azeri-örmény konfliktus nem Magyarország konfliktusa. A miniszterelnök egy rádióinterjúban elmondta, Magyarország nem szeretne beleavatkozni a két ország konfliktusába – írja Bernhard Odehnal és Luciano Ferrari a svájci lapban, majd hozzáteszikk: a jelek azonban nem ezt mutatják. Az miniszterelnök elismerte, hogy személyesen ő döntött Ramil Safarov szabadon engedéséről, mert biztosítékot kapott az azeri vezetéstől, hogy Safarovnak le kell töltenie büntetése fennmaradó részét – idézi az írást a Médianéző.

A cikk rámutat: sajtóinformációk szerint egy kormányülés alkalmával Orbán kijelentette, számolt azzal, hogy Safarovot szabadon engedik, eközben Martonyi János pedig szövetségeseket keres szerte Európában. A külügyminiszter elsőként Svájcban lát szövetségest, akinek „mindenfajta segítséget” megköszönne – olvasható a Tages-Anzeigerben.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vatta csupor
2012. szeptember 18. 14:35
Csak nem politikai menedékjogra gondolt a kedves vezető?
bini
2012. szeptember 18. 14:24
Na nagyon frissek ezek is. Martonyi beszélt az ügy kirobbanásakor, hogy beszélt sváci kollegájával mint semleges országgal, hogy úgy mint máskor segitsen be a konfliktus kezelésében. Ez akkor történt, mikor az örmények hirtelen felindulásból felfüggesztették a diplomácia kapcsolatot Magyarországgal. Ez már egy túlhaladott állapot, mivel azóta sokban változott a helyzet.
abcd
2012. szeptember 18. 13:47
Ezek a libák állandóan gágognak. Volt 10 db libám, egy részüket eladtam, egy részüket sikeresen elfogyasztottuk, maradt kettő. De ez a kettő többet kiabál, mint korábban a tíz!
bigyomail
2012. szeptember 18. 13:26
Mennyivel egyszerűbb lett volna nem elszúrni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!