Ötmilliós támogatást kap a falfirkák visszaszorítására a BRFK

2012. szeptember 13. 09:47

A Szeretem Budapestet Mozgalom által felajánlott elektronikai eszközöket és ötmillió forint értékű támogatást kap a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a falfirkák és a vadplakátolás visszaszorítására; az ajándékozási szerződést csütörtökön egyhangúlag hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.

2012. szeptember 13. 09:47

Az egyesület 1,1 millió forint értékben számítógépes eszközöket (egyebek mellett fényképezőgépet és laptopot), továbbá ötmillió forintot ad a rendőrségnek, utóbbit a falfirkálók elfogásának költségeire.

Tarlós István főpolgármester a rendőrség adataira hivatkozva jelezte, hogy a graffitiket néhány százan készítik, és közülük csak néhány tucatnyian tömegesen. Ha őket kézre kerítik, akár több száz rongálásért is felelősségre lehet vonni egy-egy rongálót.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2012. szeptember 13. 10:38
A falfirka, na az igen veszélyes a társadalomra. Nem úgy mint az asszonyverés, vagy a baltásgyilkosság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!