Nem tervez leépítést a közszférában az NGM

2012. szeptember 14. 14:56

A Magyar Hírlap cikkére reagálva a tárca közölte: a parlament elfogadta a jövő évi költségvetés fő számait, az pedig nem számol létszámleépítéssel a közszférában.

2012. szeptember 14. 14:56

A jövő évi költségvetési törvényjavaslat fő számait az Országgyűlés jóváhagyta, e dokumentum pedig a 2,2 százalékos hiánycél elérése érdekében nem számol a közszférában létszámleépítéssel – rögzítette a Nemzetgazdasági Minisztérium kommunikációs titkársága a Magyar Hírlap közszférában várható elbocsátásokról szóló hírére reagálva.

A minisztérium közölte azt is: a számításokat, prognózisokat bemutató Széll Kálmán Terv 2.0 dokumentuma 2015-ig a közszféra meghatározó részében a bérek szinten tartásával számol, ám az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bére 2013-ban érdemben növekszik, valamint az arányos, egykulcsos adó kiteljesedésével – az úgynevezett szuperbruttó rendszerének kivezetésével – számos munkavállaló reáljövedelme akkor is növekszik, ha a fizetése változatlan marad.

A Magyar Hírlap – pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülésre hivatkozva – pénteki számában arról írt, hogy a jövő évre tervezett hiánycél elérése érdekében további létszám-racionalizálásra lehet számítani a közszférában.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. szeptember 14. 18:20
Bex@rás! Nem kell leépíteni, mert a parlament elfogadta a költségvetés fő számait! Ehhez pofa kell, nem kicsi!
kjkj945
2012. szeptember 14. 15:24
Hány embert fognak kirúgni?
dehumanizer
2012. szeptember 14. 15:12
Bírom, ahogy az MH és az MN felhasználásával a kormányzat önmagával polemizálgat. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!