Nem igaz, hogy kirúgnák a Radnóti igazgatóját?

2012. szeptember 19. 17:34

Nem igaz, hogy el akarják távolítani az ELTE által fenntartott Radnóti Miklós Gyakorlóiskola igazgatóját; Tomcsányi Péter bármikor pótolhatja pályázata hiányosságait – mondta a hvg.hu-nak Fábri György.

2012. szeptember 19. 17:34

Nem igaz, hogy el akarják távolítani az ELTE által fenntartott Radnóti Miklós Gyakorlóiskola igazgatóját, mert az intézmény vezetője tavasszal nyílt levélben kért pénzügyi segítséget a szülőktől – mondta a hvg.hu-nak Fábri György, az egyetem közkapcsolatokért, és kommunikációért felelős rektorhelyettese.

„Nonszensz, hogy úgymond ki akarnánk rúgatni Tomcsányi Péter. Annyi történt, hogy az igazgató úr pályázatát a Gazdasági Tanács nem találta teljesen megalapozottnak éppen amiatt, mert nem látszott belőle, hogy kezelné hosszabb távon az elvonást. De Tomcsányi László bármikor kiegészítheti ezzel, és ismét beadhatja azt” – mondta a hvg.hu-nak Fábri György, aki szerint „az közlés már azért is abszurd, mert Mezey Barna rektor még tavasszal nyilvánosan is üdvözölte, hogy a gyakorlóiskolák vezetői lépéseket tesznek a hiány pótlására”.

Az Index korábban arról számolt be: igazgatói pályázatát a fenntartó Eötvös Loránd Tudományegyetem azért nyilvánította eredménytelennek, mert az év elején Tomcsányi nyilvánosságra merte hozni, hogy a Radnótinak 22 millió forintra lenne szüksége.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csikó
2012. szeptember 19. 21:13
Kit érdekel Tomcsányi?
kuzmics
2012. szeptember 19. 18:36
A "Radnóti" közel kétszer annyit költ egy tanulóra, mint amennyi az országos átlag. Az iskolába jobbára átlag fellett élő, befolyásos szülők gyerekei járnak. A szülőkhöz bízvást fordulhat, ha bajban érzi a kinevezését, vagy ha nem akarja elszenvedni az egyetemet is és az átlag magyar középiskolákat is érintő elvonásokat, az ügy garantáltan eljut az országos sajtóba. Valószínűleg az elvonások után is többet kapnának az odajárók, mint amennyit a legtöbb magyar középiskolában kapnak a tanulók.
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 19. 17:39
A szülőket nem lenne szabad megfejni. Minden iskola költségfvetésből gazdálkodik, de nem mindenik tarhál a szülőknél. Aki ezt teszi, az nem való vezetőnek iskolában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!