Szerbia
ÉLŐ
Anglia

MSZP: Hozzák nyilvánosságra a kormány IMF-levelét!

2012. szeptember 20. 12:36

Az MSZP azt követeli, hogy a kormány még csütörtökön hozza nyilvánosságra az Európai Bizottságnak és a Nemzetközi Valutaalapnak előző nap küldött levelét, amelyben azt ismertetik, a kabinet milyen lépéseket tenne az IMF-megállapodás érdekében.

2012. szeptember 20. 12:36

Szekeres Imre, a szocialisták gazdaságpolitikai kabinetvezetője sajtótájékoztatón arra hivatkozott, hogy az országnak ismernie kell az Orbán-kormány szándékait és tervezett intézkedéseit. Az MSZP-s politikus emellett azt sürgette, hogy a kormány készítsen olyan új költségvetési tervet 2013-ra, amely már a valós gazdasági adatokból indul ki. Azt is szorgalmazta, hogy vonják vissza a tavalyi büdzsé végrehajtásáról készült zárszámadást, mert az alkalmatlan arra, hogy valós képet adjon az ország helyzetéről.

Hangsúlyozta, hogy a 2011-es volt az Orbán-kormány első költségvetése, de már februárban módosítani kellett, az év végére pedig olyan pénzügyi problémákhoz vezetett, hogy a kabinet az IMF segítségét kérte. Kitért arra is, hogy miközben idén a magyar gazdaság recesszióba süllyedt, a környező országokban nő a GDP, ráadásul a magyarországi beruházási ráta a tavalyi év után idén is csökken, az infláció elszabadult, a forint árfolyama pedig a térség többi valutájánal nagyobb mértékben gyengült.

Szekeres Imre szerint mindez azt mutatja, hogy az Orbán-kormány 2010 nyarán letérítette a gazdaságot arról a fenntartható és finanszírozható pályáról, amelyet „a magyar emberek áldozata révén” a szocialista kormány 2009-ben és 2010 elején megteremtett. Bírálta a családtámogatási rendszert is, mondván, felháborító, hogy a száz legjobban kereső állampolgár összesen 132 millió forint gyermekek után járó adókedvezményt vett igénybe, miközben családok százezrei nem tudják annak teljes összegét felhasználni.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. szeptember 20. 17:01
Hozzák nyilvánosságra a 800 ezer névsorát.
pimepime
2012. szeptember 20. 14:38
Elkaptuk a levelet. Íme a tartalma: Idefigyelj IMF! NEM LESZÜNK GYARMAT! Magyarország Kormánya
szanyikapten
2012. szeptember 20. 13:53
Szekeres Kecskeméten előadott reptéri piás makogása, felért Gyurcsány őszödi hazugságaival. Egyformán hitelesek.
bookmark
2012. szeptember 20. 13:46
Persze az IMF-es nő bugyijának a színét ne hozzák már nyilvánosságra? Ti a végeredményt is titkosíttattátok, nem hogy a kezdeti tárgyalási alapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!