Kósa: Az ajánlószelvények nem védtek a paprikajancsiktól

2012. szeptember 18. 08:41

Vajon tényleg megvédték a politikát a kopogtatócédulák attól, „hogy nyilvánvaló paprikajancsik, bohócok, kalandorok, haszonlesők, megélhetési emberek kerüljenek tömegével a parlamentbe?” – kérdezte a Fidesz ügyvezető alelnöke a köztévében. „Gondoljunk csak Torgyán Józsefre” – mondta Kósa, nemmel válaszolva saját kérdésére.

2012. szeptember 18. 08:41

A kopogtatócédulák rendszere nem védte meg a magyar politikai életet, a parlamentet a „paprikajancsiktól” az elmúlt húsz évben – állt ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az ajánlószelvények megszüntetése mellett az M1 Ma reggel című műsorában, kedden.

A kormánypárti politikus arra a riporteri felvetésre, hogy nem válik-e a politikai mezőny egyfajta bolhacirkusszá attól, hogy a jelöltté váláshoz nem lesz szükség ajánlószelvények összegyűjtésére, azzal a kérdéssel válaszolt: vajon tényleg megvédte a politikát vagy a parlamentet ez a szűrő attól, „hogy nyilvánvaló paprikajancsik, bohócok, kalandorok, haszonlesők, megélhetési emberek kerüljenek tömegével a parlamentbe?”.

„Gondoljunk csak Torgyán Józsefre, vagy néhány olyan figurára, akit mindenki ismer” – folytatta Kósa Lajos, saját felvetésére nemmel válaszolva. Az alelnök hétfőn, szintén az M1-en beszélt arról, hogy a Fidesz javaslata szerint a megszűnő ajánlószelvények helyett a jövőben kétszáz aláírást kell majd összegyűjteni a parlamenti választáson való képviselő-jelöltséghez.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2012. szeptember 18. 10:23
Lajos, teljesen igazad van. "Mr. Twenty"-ként ezt Te tudod a legjobban. Főleg emlékezetesek a forintbedöntő-shortolós paprikajancsi-nyilatkozatok.
kjkj945
2012. szeptember 18. 10:16
Teljesen mindegy. Az hogy a szavazólapra felkerül 200-800 foszer semmit nem jelet. Ugyis egy szavazókörből csak egy kerül be. A pártokkal is ez a helyzet hagy kerüljön fel 200-500 párt a szavazólapra, legalább megváltozna a parlimenti struktura, és a sok eddig bekerült talán nem jutna be!
StG
2012. szeptember 18. 10:04
Én mindig is az ajánlószelvények ellen voltam, mivel manipulációra adtak teret. Még úgy is fenntartom ezt, hogy az LMP is elég gyanús körülmények között gyűjtötte össze szelvénykéit, viszont a parlamentbe bejutva egész jó munkát végez. Namost a 200 aláírás ha lehet, még több manipulációra fog teret adni, szóval ebből a szempontból sokat nem javult a rendszer. Viszont így a jelszó: Száz jelöltet, ezeret! Nyilván a fidesznek nem jön rosszul egy egyfordulós választási rendszerben, ha kisezer "ellenzéki" jelölt indul, miközben neki magának relatíve nagy a szavazótábora.
Grüezi
2012. szeptember 18. 09:55
200 aláírás? Az SEMMI!!! Ennek is az lesz a vége, hogy az ellenzéki jelöltekkel tucatnyi azonos nevű embert indítanak. Elég, ha a polgármester úr kiszól az irodájából, hogy az "új munkaszerződést" alá kell írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!