Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Mégsem csökkenti az özvegyi nyugdíjakat a kormány

2012. szeptember 21. 15:55

Nem csökken a felére az özvegyi nyugdíja azoknak, akik rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátásban részesülnek, korábban pedig szociális járadékot kaptak, ha a parlament elfogadja Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter erről szóló, pénteken benyújtott indítványát.

2012. szeptember 21. 15:55

Az Országgyűlés egy júliusban elfogadott törvényben rendelkezett arról, hogy aki a tavalyi év végén házastársa jogán özvegyi nyugdíjban, valamint rendszeres szociális járadékban részesült, és most rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást kap, annak özvegyi nyugdíját szeptember 1-jétől a felére csökkentik, az összegtől függetlenül.

Az akkor szintén Balog Zoltán javaslatára elfogadott jogszabályt most megváltoztatná az emberi erőforrások minisztere, rögzítve, hogy a nyugdíjcsökkentés nem hajtható végre, az özvegyi nyugdíjak mértéke változatlan marad, vagyis nem csökken annak a nyugdíjnak a 30 százalékára, amely az elhunyt házastársat halálakor megillette.

A nyugdíjak csökkentéséről szóló határozatokat vissza kell vonni az előterjesztés alapján. A módosítás arra is kitér, hogy ha valakinek az ellátása az eltörölni javasolt rendelkezés miatt emelkedett volna, az a rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátásának emeléseként megkapja a különbözetet.

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
James
2012. szeptember 21. 17:27
Nem nagyon merek nyugdíjtémában írni, mert félek, hogy megköveznek, de azért mégis. Faterral beszéltem a minap, aki elmondta, hogy azért is jó neki nyugdíjasnak lenni, mert akármi is történik, ha nem is sokkal, de egy-két-három százalékkal minden évben emelik a nyugdíját. Mondtam neki, hohgy bezzeg az én fizetésemet tíz éve nem emelték, nem egy-két százalékkal, hanem semmivel sem, amire nem mondott semmit. Nem tudom pontosan, nem is szoktam kérdzni, de valami 100.000,-Ft körüli összeggel ment el nyugdíjba 7 éve. Nem tudom most mennyit kap, de ha csak évi 2 %-ot számítok, akkor már lassan utolér, és neki nincsen egy darab hitele sem, csak a rezsi. Egy pillanatig nem sajnálom tőle, mert megdolgozott érte, és kívánom neki, hogy boldogan éljen úgy, ahogy akar, és él is urasan, elmegy étterembe, ha úgy hozza kedve, akár havonta töbször is, amire csak annyit szoktam neki mondani hogy irígylem. Én évek óta nem voltam, max, ha meghív, amikor meglátogatom. A sok gyűlölkődőnek ismét kijelentem, hogy nem sajnálom apámtól csak néha elgondolkodom, hogy én gürcölök, mint az állat, és nem jutok egyről a kettőre, ráadásul a faterral ellentétben nekem még nyudíjam sem lesz, pedig dolgozom. És még így is van, amikor rászorulok, és tőle kérek némi segítséget, sajnos.
kukagyerek
2012. szeptember 21. 16:43
Felfogjátok e, bamba birkák? "Nem csökken a felére az özvegyi nyugdíja azoknak, akik rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátásban részesülnek, korábban pedig szociális járadékot kaptak," Ilyenek talán tízen vannak, a többinek meg a felére csökken. Megint át lesztek verve, mint az a bizonyos végtermék a palánkon. Kellett nektek, "csak a fidesz"!
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 21. 16:40
Azt azért nem értem, hogy vannak, akik két-három jogcímen zsebelnek be ellátást, mások meg csak lesnek, mint a moziban...
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 21. 16:22
Miután a jelenlegi kormány soha nem is szándékozott nyugdíjakat csökkenteni, a "mégse" ebben az esetben egy durva hazug csúsztatás. Csak az történt, hogy az MSZP által betervezett és törvényekkel is alátámasztott nyugdíjelvonások lehetőségét iktatták ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!