Az MSZP is ellenzi a feliratkozást

2012. szeptember 17. 15:38

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz tervei szerint aki elmulasztja a regisztrációt, mindhárom választásról lemarad 2014-ben.

2012. szeptember 17. 15:38

Az MSZP semmiképpen sem támogatja a választási feliratkozás bevezetését, de különösen elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz tervei szerint aki elmulasztja a regisztrációt, mindhárom választásról lemarad 2014-ben – mondta az MSZP-s Molnár Zsolt hétfőn sajtótájékoztatón. A szocialista párt budapesti elnöke szerint ez ellentétes az alaptörvénnyel és a józan ésszel is, mert bár a választók így három voksolásra iratkozhatnak fel egyszerre, de ha elmulasztják ezt, kimaradnak mindháromból.

Molnár Zsolt megerősítette, hogy az MSZP szükségtelennek tartja az előzetes regisztrációt, és hivatkozott arra is, hogy a választók többsége sem ért egyet a bevezetésével. Hozzátette: mivel Lázár János még nem nyújtotta be a választási eljárási törvényjavaslatot, a kormánypártok még meggondolhatják magukat, elállhatnak a feliratkozás bevezetésétől és új egyeztetést kezdeményezhetnek az indítványról.

Kitért arra is, egyetértenek azzal, hogy az ajánlószelvény-gyűjtés megszűnjön, de az ajánlások rendszerének fenntartását szükségesnek ítélik. Az MSZP szerint a választási indulás feltételeit valós támogatottsághoz kell kötni, vagyis nem lehet beérni száz aláírás összegyűjtésével egy csaknem százezres választókerületben. A szocialisták emellett fontosnak tartják, hogy a parlamenti és a parlamenten kívüli pártokra azonos feltételek vonatkozzanak az ajánlások összegyűjtésekor. Kérdésre Molnár Zsolt elmondta, az MSZP a választási eljárási törvényjavaslat ismeretében dönt arról, hogy részt vesz-e a parlamenti vitában.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2012. szeptember 18. 09:55
Az MSZP azért nem akarja a feliratkozást,mert fél,hogy mérgében kevés jobbikos fog feliratkozni.Akkor pedig ki fog az Mszp re szavazni?Hiszen a meseházi várja a jobbikos szavazókat az MSZP táborába.
Szaki
2012. szeptember 18. 08:54
Aszokásos ostoba ballib fröcsögés tények nélkül. Eltörölnek egy csomó hülyeséget (kopotató cédula, kampánycsend stb)és összeségében egyszerűbb lesz a választás.No meg ugye nehezebb lesz csalni,ballibéknél ez a fő probléma.
Qrrens
2012. szeptember 17. 21:05
Tudom már!!!!! Azért rossz a feliratkozás mert mondta Gy.f. Vadai.Vágó,ja meg Molnár igy már érthető.
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 17. 20:59
Nem tudnak megválni az MSZP-sek a gyurcsányi örökségtől. Úton-útfélen összekapaszkodnak elvtársék. Megújulás legfeljebb az átverési meg a lenyúlási technikákban várható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!