A Jobbik panasszal él a Mátsik György elleni feljelentés elutasítása ellen

2012. szeptember 25. 12:11

A jobbikos Murányi Levente panasszal élt a – Mansfeld Péterre is halálos ítéletet kérő – Mátsik György volt ügyész elleni feljelentés elutasítása ellen.

2012. szeptember 25. 12:11

Murányi Levente Szilágyi György szintén jobbikos országgyűlési képviselővel, Mansfeld Lászlóval – az 1956-ot követő megtorlásokban kivégzett Mansfeld Péter testvérével – és a Magyar Politikai Foglyok Szövetségével közösen július végén jelentette fel Mátsik Györgyöt több rendbeli szándékos emberölés, több rendbeli szándékos súlyos testi sértés, több rendbeli kényszervallatás, több rendbeli jogellenes fogva tartás és több rendbeli bűnpártolás ügyében. A Központi Nyomozó Főügyészség szeptember 6-án kelt határozatában bűncselekmény hiányában elutasította a feljelentést, amely ellen a határozat szerint egyedül Mansfeld László élhet panasszal.

A jobbikos politikus kedden közölte: Mansfeld László „többszöri telefonos megbeszélésük ellenére sem” kíván panasszal élni, mert „az öccse igazáért folytatott több évtizedes harc ilyen lezárása megkeserítette”. Hangsúlyozta: kötelességének érzi, hogy „ne hagyja ennyiben” ezt az ügyet, ezért – mivel őt magát is elítélték 1956 után – panasszal élt az ügyészség elutasító határozata ellen. Murányi Levente úgy fogalmazott: „hivatali kötelessége azzal fenyegetni Mátsik Györgyöt és a hozzá hasonlókat, hogy elnyerik méltó büntetésüket” és szerinte „végig kell menni a még élő ilyen embereken és folyamatos vegzálást kell biztosítani a számukra”.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. szeptember 25. 14:57
Feltűnő, hogy ezen ügyek felkarolását a Fidesz TELJESEN átengedte a Jobbiknak! Kár... Ezzel a fájóan passzív magatartásukkal további (legalább) 100 ezer szavazót veszítenek. Ráadásul olyanokat, akik nem passzív szavazókká válnak majd, hanem olyanokat, akik egytől-egyig meg fognak jelenni aktív szavazóként a Jobbik táborában!
Mystes
2012. szeptember 25. 13:24
Ha jól értem, Mátsik akkor követett volna el bűncselekményt, ha nem ítéli halálra Mansfeld Pétert? Elmegy a halál faszára az egész magyar jogszolgáltatás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!