Totális razzia kezdődik az utakon

2012. augusztus 10. 17:42

Tíznapos, országos közlekedés-biztonsági ellenőrzésről döntött Hatala József országos rendőrfőkapitány – írja a NOL.

2012. augusztus 10. 17:42

A NOL szerint a péntektől augusztus 20-ig tartó akciósorozatban a rendőrség mind a kétszáz sebességmérő berendezését kihelyezi az utakra. Az ORFK vezetője úgy döntött: a járőröknek minden intézkedés alá vont gépjárművezetőt meg kell szondáztatnia.

A razzia oka, hogy az ittas vezetők által okozott közlekedési balesetek száma az összes balesethez viszonyítva, az előző év azonos időszakához képest 10-ről 11 százalékra nőtt. Az év első hét hónapjában 2011 azonos időszakához képest héttel többen, vagyis 326-an haltak meg az utakon.

A balesetek nagy része továbbra is a gyorshajtásra és a relatív gyorshajtásra vezethető vissza, amikor is az útviszonyokhoz képest túl gyorsan vezet a sofőr. A második leggyakoribb baleseti ok az elsőbbségi szabályok be nem tartása.

Különösen az M7-es és az M0-ás bármelyik szakaszán, az M1-M7 közös szakaszán, az idegenforgalmilag frekventált területeken, az augusztus 20-i országos jelentőségű rendezvények helyszínére vezető utakon várhatóak ellenőrzések.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. augusztus 11. 17:08
Miért nem veszik észre, a kreszt azért hozták, hogy a többség áthágja!! A törvényeket is csak azért hozzák, hogy minél többen kijátszák áthágják. Be is kellene tartatni a törvényeket. Kivétel nincs!!! Keményebben kellene bünteni!!! Úgy hogy visszatartó erejű legyen!! De ez sajnos csak álom.
durrbele
2012. augusztus 11. 11:41
Most törlesztettünk több mint hatszázmilliárd eurót az IMF nek.Kell a lóvé!
Kisember
2012. augusztus 11. 09:02
Svájcban is rengeteg a traffipax, senki nem hajt gyorsan. Viszont még soha nem találkoztam kátyúval sem indokolatlan sebességkorlátozó táblával. És olyan elképzelhetetlen, hogy "csak úgy" megállít a rendőr. Igaz, ha viszont kell, sznte azonnal ott vannak - és nem csak 10 napig. Na ezt kellene eltanulni, nem a "megállítjuk az autóst azt baszogatjuk" mentalitást!
lazio154
2012. augusztus 11. 08:33
Aki teheti maradjon otthon, a soros kormány úgy döntött az útdíjjat kiveti az alsóbbrendü szinte járhatattlan utakra is. Az éves használati dijjat egyszerre akarja behajtani. A következő lépése is boritékolható, -ittasan nem szabad a járdákon sem közlekedni- az ellenőrzés a kocsmák bejáratának bekamerázásával fog történni. A számla fényképpes melléklettel érkezik és ellene fellebbezésnek helye nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!