Szeptemberben kerül a Kúria elé a Cozma-ügy

2012. augusztus 31. 15:32

A Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához a Győri Ítélőtábla jogerős döntését követően, indokolási kötelezettség elmulasztására és a tényállás ellentmondásaira hivatkozva. Az újabb nyilvános tárgyalások szeptember végén lesznek.

2012. augusztus 31. 15:32

A Győri Ítélőtábla áprilisi jogerős ítélete az elsőfokú döntéshez képest jelentősen enyhébb büntetést rótt Marian Cozma gyilkosaira. Németh Győzőt és Raffael Sándort életfogytig helyett 20-20 év, míg Sztojka Ivánt 20 év helyett 8 év szabadságvesztésre ítélte, amit ráadásul enyhébb fokozatban, fegyház helyett börtönben kell végrehajtani. 

A döntés után Navracsics Tibor a Kúria elnökének írt nyílt levelében a társadalmi felháborodásra hivatkozva felvetette, hogy nem elég következetes a bíróságok szigora.

Jogerős ítéletekkel szemben felülvizsgálati indítványt eljárási szabályok megsértése miatt lehet kezdeményezni a Kúriánál. A Legfőbb Ügyészség indítványát indokolási kötelezettség elmulasztására és a tényállás ellentmondásaira hivatkozva nyújtotta be. A Kúria az ügyet szeptember 25-26-án és október 1-jén tárgyalja majd.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2012. augusztus 31. 21:31
A mai egyik tárgyaláson is összeverekedtek az áldozatok /uzsorások/ és a gyilkosok rokonai. 2006-ban kisebb balhéért ment a gumilövedék!
magnamater
2012. augusztus 31. 16:09
Jó lenne a hátteret is felderíteni, kik és hogyan érték el az egész országot felháborító enyhítést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!