Semmi sem veszélyezteti a közpénzek átláthatóságát a KIM szerint

2012. augusztus 07. 17:03

A közpénzek kezelésének átláthatóságát sarkalatos törvény fogja biztosítani – közölte a Közigazgatási Minisztérium. A jelenlegi szabályozás szó szerint megmarad. A KIM Schiffer András LMP-képviselő korábbi állítására reagált, mely szerint az üvegzsebtörvény kimaradt a polgári törvénykönyvből.

2012. augusztus 07. 17:03

Az üvegzsebtörvény az LMP információival ellentétben változatlanul marad – tájékoztatott a KIM. A Ptk-ból szó szerint kerül át a vonatkozó rész az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló sarkalatos törvénybe.

A KIM Schiffer András LMP-képviselő korábbi állítására reagált, mely szerint az üvegzsebtörvény kimaradt a polgári törvénykönyvből. A minisztérium tájékoztatása szerint éppen fontossága miatt a törvényt az egyszerű többséggel módosítható polgári törvénykönyvből átemelik egy sarkalatos törvénybe.

A minisztérium szerint az üvegzsebtörvény egyébként sem a polgári törvénykönyvbe való, 2003-ban csak a kétharmados felhatalmazás hiánya miatt nem lett belőle sarkalatos törvény. A KIM úgy véli: a törvény jelenlegi helye szakmailag indokolatlan és hibás.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JackHárpi
2012. augusztus 08. 08:33
"Nem magyar dolgozók szerepelnek azokon az óriásplakátokon, amelyek a kormány munkahelyvédelmi akciótervét népszerűsítik" Na ugye pl ez sem veszélyeztetik az átláthatóságot!!!!
Muttimi
2012. augusztus 08. 08:25
Akkor még egyszer: 2011. évi CXII. törvény.
Parasztvakítás
2012. augusztus 07. 20:51
"A közpénzek kezelésének átláthatóságát sarkalatos törvény fogja biztosítani " Inkább a BTK és a PTK biztosítsa!!Aki csak gyanúba keveredik azonnal ÉLETFOGYT és TELJES VAGYONELKOBZÁS(még az egyenesági rokonoktól is)!!Azt ha betudja bizonyítani hogy nem sáros mindent visszakapna,és persze valamennyi kárpótlást is a börtön évekért!!No ez tuti hogy megszüntetné a mutyizást!!
honphibu
2012. augusztus 07. 20:44
Tibi! Nem szóltak, hogy ez nem a StandUp Comedy-s felvétel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!