Rendezné a hagyományőrző fegyverek helyzetét a Jobbik

2012. augusztus 17. 15:14

A párt négy képviselője által benyújtott javaslat lehetővé tenné, hogy a hagyományőrző fegyvereket jogszerűen lehessen kulturális rendezvényeken használni, viselni, szállítani.

2012. augusztus 17. 15:14

A Jobbik szerint módosítani kell a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló kormányrendeletet annak érdekében, hogy az ebbe a kategóriába sorolt hagyományőrző eszközöket jogszerűen lehessen kulturális rendezvényeken használni, viselni, szállítani. Az ellenzéki párt négy képviselője – Mirkóczki Ádám, Novák Előd, Gyüre Csaba és Pörzse Sándor – pénteken terjesztette az Országgyűlés elé az erről szóló határozati javaslatot.

Indoklásukban rámutatnak: a jelenlegi szabályozás nem egyértelmű, így a közelmúltban előfordulhatott például, hogy egy hagyományőrző huszárcsoportnak le kellett tennie a hagyományőrző puskát és kardot a díszsorfalban.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2012. augusztus 17. 19:23
Hagyományőrző vagy sem a fegyver az fegyver és ennek megfelelően kell elbírálni. Mit szólnának hozzá ha a cigók is hagyományőrzésből vasvillával meg kaszával lófrálnának? Nem beszélve esetleges új hagyományokról mondjuk szamurájkarddal felfegyverkezve. Értem én, hogy nagy szükség van a nemzetiségi ellentétek szitására, mert ahol nyugalom van ott a jobbikra nem szavaz senki.
lynx
2012. augusztus 17. 17:03
Szegedi Csanád kipával a fején, fokossal a kezében,mint karmester, Morvai Krisztina Novák Előddel meg verbunkot jár! Van humoruk a jobbikosoknak! Csak tükrük nincs.
nemhallgatok
2012. augusztus 17. 15:58
Á... Már megint kivillantotta a Jobbik a foga fehérjét. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy mire használnák a "hagyományörző fegyvereket". Úgy látszik a kő nem volt elég hatékony Devecseren, ezután fegyvert használnának a romák ellen.
orion
2012. augusztus 17. 15:57
Van egy csomó elmebeteg rendelkezés, hótt kusza az egész, nemcsak a különösen veszélyes kontra hagyományőrző, hanem a régiség/másolat illetve a kellék-kategória is szanaszét szabályozott, értelmetlen, egymásnak ellentmondó rendelkezésekkel van tele. Ráadásul az európai gyakorlat sem egységes, ember legyen a talpán, aki kiigazodik benne. Ezek az ügyek sokszor vannak átfedésben; itt volt Brad Pitt zombifegyveres ügye is... Ideje lenne egy átfogó, világos szabályrendszernek, kíváncsi vagyok a benyújtott javaslat szövegére, nehogy már megint valami kivétel-kategóriát képezzenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!