Műveleti körzetté nyilvánította a rendőrség Csókakőt

2012. augusztus 25. 12:54

Műveleti körzetté nyilvánította Csókakőt bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A Fejér Megyei Hírlap információ szerint egy tervezett gárda-eskütétel miatt zárták le a települést. A polgármester túlzottnak érzi a rendőrségi fellépést.

2012. augusztus 25. 12:54

Németh-Kész Mónika elmondta: a rendelkezésre álló adataik alapján Csókakő belterületén bűncselekmény elkövetése volt valószínűsíthető. Ennek megakadályozására és a település közbiztonságának fenntartására Simon László megyei rendőrfőkapitány a települést műveleti körzetté nyilvánította. A megelőzendő bűncselekményről konkrétumokat nem közölt.

A községbe bevezető utakat és a környező településeket fokozottan ellenőrzik. Korlátozott a Csókakőre való bejutás is: azokat engedik be, akik lakcímkártyával igazolni tudják, hogy helyi lakosok. Beengedték ugyanakkor a falu boltjaiba érkező szállítmányokat vagy a rokonoknak gyógyszert vivőket is – mondta a szóvivő. Németh-Kész Mónika azt nem tudta megmondani, hogy az akció meddig tart. A jelenlévő rendőrök létszámát firtató kérdésre azt válaszolta: elegendő erő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kiszabott feladatokat végre tudják hajtani.

A Fejér Megyei Hírlap szerint az Új Magyar Gárda tervezett tagavatást a helyszínen, de azt végül máshol tartották meg. A szervezet azért jelölt meg több lehetséges helyszínt, hogy az avatást gond nélkül lebonyolíthassák. A gárdisták avatását végül Dunaföldváron tartották meg.

Fűrész György polgármester túlzottnak tartja a rendőrség által alkalmazott erőt és úgy értékelte, hogy elegendő lett volna egy járőrpárt és őt bevonni, mert akkor „pillanatok alatt a végére jártunk volna, hogy készül-e valami”. Ha így a bűncselekményre utaló adatokhoz jutottak volna, a járőr még akkor is beszólhatott volna erősítésért – vélekedett Fűrész György.

Összesen 291 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hotolo
2012. augusztus 26. 23:39
Végre fellépnek a rendőrök az ilyenek ellen. Ez a jó irány, remélem legközelebb a helyszínt is eltalálják. Még 130 embert felavatni, hogy ott vadítsanak egyenruhába rittyentve, masírozva, mint valami ócska vicc. Mi lett jobb amióta gárda van? Ja tudom: semmi, csak nagyobb a pusztulat az országomban, ahol békében szeretnék élni a családommal meg a munkámmal, de ehelyett nyomni kell az ilyen műbalhékat. Pfejj... Remélem az új magyar gárdát is minél hamarabb betiltják, mert ennek aztán tényleg nincs semmilyen logikus ideológiai alapja.
Robinzon Kurzor
2012. augusztus 26. 12:37
Ez azért baromi nagy pofáraesés. Miközben Orbán főgorillája Kőszegen kicsit belemerült az önfényezésbe és még azt is a hatáskörének érezte, hogy politikai kérdésekben is kinyilatkoztasson.
Feyszáll
2012. augusztus 25. 23:36
Tegye fel a kezét az a hülye, aki elhiszi, hogy a rendőrséget átbaszták.
lavor
2012. augusztus 25. 21:13
Egyébként, ha ez a több száz rendőr jó helyre ment volna, akkor mit csináltak volna? Gondolom semmit. Most lement az avatás, senki nem halt meg, a föld még mindig forog, next még mindig itt van. Nem lehetne ezt a több száz rendőrt az ország valóban problémás részeire koncentrálni, ahelyett hogy ilyen pitiáner ügyekkel foglalkozzon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!