Csókakő: Pintér és Vona bocsánatkérését várja az MSZP

2012. augusztus 27. 16:29

A szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint Pintér Sándor belügyminiszternek bocsánatot kell kérnie a csőkakői rendőrségi akció miatt, Vona Gábor Jobbik-elnöknek pedig azért, mert „szándékosan nevetség tárgyává akarták tenni a rendőrséget”.

2012. augusztus 27. 16:29

Harangozó Tamás hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a szombati csókakői akció alkalmas volt a rendőrség lejáratására, ezért belső vizsgálatot kell lefolytatni, hogy kiderüljön, milyen operatív munka előzte meg az intézkedést, illetve hogy „melyik rendőri vezetőnek jutott eszébe megszállni egy teljes falut”. 

Szerinte azonban a történtekért nem csak Pintér Sándor belügyminiszternek kell bocsánatot kérnie a csókakőiektől és a rendőri állomány tagjaitól. Azt mondta, bocsánatkéréssel tartozik a Jobbik és Vona Gábor pártelnök is, amiért „szándékosan nevetség tárgyává akarták tenni a rendőrséget”. A szocialista politikus úgy fogalmazott, szégyen, hogy a Jobbik a rendőrség megalázásával akart az újságok címoldalára kerülni.

A rendőrség szombaton műveleti körzetté nyilvánította a Fejér megyei Csókakőt, mert – Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint – a megyei rendőr-főkapitányság úgy tudta, hogy ott be nem jelentett rendezvény megtartására készülnek. A Jobbik Fejér megyei elnöke, Árgyelán János az MTI-nek azt mondta: Csókakő is a tervezett helyszínek között volt az Új Magyar Gárda 130 újoncának szombat délelőtti avatásához, ezért jelenhetett meg nagy erőkkel a rendőrség a településen, az avatást azonban egy másik helyszínen – az MTI információja szerint Dunaföldváron, az egykori lőtér területén – tartották meg.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stefanovszky
2012. augusztus 28. 09:21
Igenis legyen jelen a Gárda, demonstratíve! Vagy oldják meg a cigányság arcátlan és gátlástalan, magyar embereket terrorizáló, rabló-gyilkos megfékezését! Meg tudják oldani? Nem. Akkor addig GÁRDA!!!!
kaktuszvirág
2012. augusztus 28. 05:49
Ha az Mszp re lenne bízva,akkor itt napi 24 órában mindenkinek mindenért bocsánatot kellene kérni,kivéve a a komcsikat ,zsidókat és a cigányokat.
Syren
2012. augusztus 27. 23:43
"Vona Gábor pártelnök is, amiért „szándékosan nevetség tárgyává akarták tenni a rendőrséget” Szabad ilyet tenni egy parlamenti képviselő, pártelnöknek??? NEM! Persze persze, neki elnézzük, mert ő a VonaGábor? NEM!
Julismama2
2012. augusztus 27. 19:46
Arra várhatnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!