Andrassew 60: Libik-díj és Dreyfus-tégla

2012. augusztus 29. 23:51

Andrassew Ivánt 60. születésnapja alkalmából többek közt egy frissen alapított díjjal és egy téglával lepték meg barátai.

2012. augusztus 29. 23:51

Az André Libik kertjében tartott születésnapi eseményen többek közt Vágó István, Németh Péter, Arató András és Szarvas Koppány Bendegúz ünnepelték a Népszava újságíróját. A Nagy Imre Társaság által alapított, a házigazda testvéréről elnevezett Libik György-díjat Donáth Ferenc adta át Andrassewnek. Donáth Libikről többek közt azt a kedélyes sztorit mesélte el, amikor az ellenállásban Péter Gáborral és Kádár Jánossal közösen menekült az ellenőrzés elől – majd '56 után Svédországba emigrált.

André Libik egy Alfred Dreyfus börtönéből származó téglával lepte meg az ünnepeltet, Vágó István pedig azt mondta, Andrassew 20 év múlva forrás értékű szerző lesz. Németh Péter szerint a Népszava elsősorban Andrassewnek köszönheti, hogy még létezik, mert egy Andrassewet nem lehet felszámolni. 

Az ünneplő közönség félázsiai, nép-nemzeti gulyással csillapította éhét.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feyszáll
2014. május 08. 09:49
Ha hozzávágok egy doboz tojást az 18 év?
bohócügyi áltitkár
2013. február 18. 23:51
Jaj ha az a tégla az én kezemben lett volna...
Hunor N.
2012. december 17. 21:58
Péter Gáborról és Kádár Jánosról még sokan tudtak volna mesélni történeteket, gondolom ők is szívesen vittek volna a bandának néhány téglát. Nem ajándékba...
Hunor N.
2012. december 17. 21:58
A tortában a fő attrakció, hogy a Terror Házát is egy ávósnak a leánya vezeti. Ez viccesebb, mint az elvtársak nosztalgiázásai, mert a tömeggyilkos Péter Gábor és Kádár már nem él, de ezek, "mi az hogy, nagyon is!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!