17 évesek is szavazhatnak majd?

2012. augusztus 02. 16:30

Kötelező lehet a szavazás a feliratkozottaknak – értesült az Origo. A lap szerint egyes kormánypárti politikusok az előregisztrációval élő, de a szavazásról igazolatlanul távol maradó állampolgárokat eltiltanák a következő voksoláson való részvételtől. Lehetséges, hogy azok is részt vehetnének a választásokon, akik még nem töltötték be tizennyolcadik életévüket.

2012. augusztus 02. 16:30

Akár 18 évnél fiatalabb állampolgárok is szavazhatnak majd az előzetes feliratkozás velejárójaként – írja az Origo. A lap információi szerint lehetséges, hogy a voksoláson részt vehetnek majd azok is, akik a választást követően, de annak évében töltik be tizennyolcadik életévüket.

Szankció sújthatja azokat is akik ugyan feliratkoznak, de nem mennek el választani, mivel számukra kötelező lehet a szavazás. A Fidesz vezetőségének bizonyos tagjai nem pénzbüntetést vezetnének be, hanem elvennék a következő választáson való részvétel lehetőségét. Más prominens kormánypárti politikusok szankció helyett inkább kedvezményekkel buzdítanák szavazásra a feliratkozottakat.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. augusztus 02. 23:02
Be kellene fejezni az ötletelést. Veszíteni tudni kellene kedves kormány. Ha valaki szarul kormányoz, leváltja a többség. Ez egy ilyen játék, demokrácia. Nem erre kaptak felhatalmazást.
mefisto
2012. augusztus 02. 21:10
"A Fidesz vezetőségének bizonyos tagjai nem pénzbüntetést vezetnének be, hanem elvennék a következő választáson való részvétel lehetőségét." Kedves Fidesz! 18 éves korom óta a törzsszavazótok vagyok. De ha ezt bevezetitek, akkor '14-re beregisztrálok, elmegyek szavazni, majd egy akkora lófaszt rajzolok az emblémátok mellé a szavazólapra, hogy kilógjon az urnából is.
én vagyok a
2012. augusztus 02. 20:56
A szavazás a nagykorúsággal léphet életbe! Miért ezen változtatni? Valakiket korlátoznának a mozgásukban, valakiket meg turbósítanának? Nem értem én ezt a szavazati mizériát, amit számítgatnak a fülkés vezérek! Hm!
heep
2012. augusztus 02. 19:13
"elvennék a következő választáson való részvétel lehetőségét." Már a regisztráció is szűkítése a demokráciának. De ez a kukoricán térdepeltetés már hajmeresztő. Csúnya nem szavazókat büntibe helyezzük? Esetleg szégyenpadra is kerülnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!