Schmuck Andor az MSZDP új ügyvezető elnöke

2012. július 28. 22:17

A korábban lemondott főtitkárt, Schmuck Andort választotta a párt ügyvezető elnökévé a Magyarországi Szociáldemokrata Párt kongresszusa. A módosított alapszabály engedélyezi a kettős tagságot és a 106 egyéni választókerületre épülő országos pártstruktúrát hoz létre.

2012. július 28. 22:17

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) szombati kongresszusán résztvevő küldöttek új alapszabályt fogadtak el, és részleges tisztújítást tartottak. Egyhangúan a párt korábban lemondott főtitkárát, Schmuck Andort választották az MSZDP ügyvezető elnökének, míg Schiller Lászlót, az Új Baloldal korábbi elnökét pártigazgatónak nevezték ki. 

Döntöttek arról, hogy az új választási rendszerhez alkalmazkodva a 106 egyéni országgyűlési körzetre épülő struktúrát alakítanak ki, az egyes körzetek vezetői az eseményen át is vették a megbízólevelüket. A kongresszus küldöttei új vezető testületet is választottak, az Országos Koordinációs Bizottság tagjai lettek:
Arold Imre
Balogh László
Farkas Gáborné
Győri Csaba
Juhász Lászlóné
Korda Sándorné
Mónus Dicső Zsuzsanna
Patkós Róbert
Sárközi Péter
Schiller László
Schmuck Andor
Somodi Jánosné
Szőcs Sándor

Az Országos Koordinációs Bizottság Bódás Biankát nevezte ki szóvivőnek. 

Az új alapszabály mostantól minden olyan párttal engedélyezi a kettős párttagságot, amely a Szocialista Internacionálé tagja. A kongresszus határozatban erősítette meg az MSZDP részvételét a Baloldali Kerekasztal munkájában, egyben úgy döntött, hogy egy lehetséges széleskörű együttműködés kialakításának érdekében újból felveszi a kapcsolatot valamennyi baloldali és balközép szervezettel, párttal. 

A küldöttek a következő politikai nyilatkozatot fogadták el:

„A 21. az első igazán globális évszázad.

Soha nem voltak a népek és nemzetek ennyire egymásra utalva, mint napjainkban. Ezt bizonyítja, az Európai Unió tagállamainak gazdasági és politikai helyzete. Az együttműködés új perspektívái nyílnak meg, s kínálnak kölcsönös előnyöket mindazoknak, akik felismerik a kor kihívásaiban rejlő lehetőségeket. 

Évszázadunk vagy a – minden ember számára személyesen megélhetővé tett – szociális, ökológiai és gazdasági fejlődést hozza meg, helyreállítva az igazságos társadalomba, a közös döntésekbe és felelősségekbe (azaz a demokrácia erejébe) vetett hitet, vagy menthetetlenül az újraelosztásért folyó agresszivitásba fog torkollni. 

A modern szociáldemokráciának nem lehet más célkitűzése, mint a származásuk, életkoruk, gazdasági helyzetük, foglalkozásuk, indíttatásuk és világnézetük szerint igen eltérő honfitársainkat egy egymás iránt szolidáris közösséggé kell formálni.”

Kapolyi László elnök javaslata alapján a kongresszus a párt programjának megvitatásával folytatja munkáját szeptemberben.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tutticarlos
2012. július 29. 19:24
S. Andor felbukkan mindig a választások előtt , mint búvópatakban a szar... --kit képvisel ez a mocskos köcsög ? --ki pénzeli ? összébb húzódhatna a komcsi köcsög... //valami kamrában...
én vagyok a
2012. július 29. 12:29
Most már tudom, hogy kire fogok szavazni!:) Hm!
zolinho723
2012. július 29. 12:21
Ez a vég.Orbán a király!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
durrbele
2012. július 29. 11:50
Ez aztán egy nagydarab szar.Csak lebegtessétek,szagoljátok,ízlelgessétek oszt nyeljétek le ha ilyen bolondok vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!