Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nemzetközi korrupcióellenes együttműködéshez csatlakozunk

2012. július 05. 16:39

A kormányzati antikorrupciós program részeként Magyarország csatlakozik a már több mint ötven országban működő Nyílt Kormányzati Együttműködéshez, és ezzel további vállalásokat tesz a korrupció elleni küzdelemre, a nyilvánosabb közigazgatás megvalósítására — áll a KIM közleményében.

2012. július 05. 16:39

A csatlakozási szándékot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter még júliusban eljuttatja a szervezethez. A Nyílt kormányzás nyilatkozatot 2011 szeptemberében elsők között nyolc ország írta alá és azóta már további negyvenhét állam csatlakozott hozzá. Nemzetközi színtéren jelenleg ez a kormányzati együttműködés nyújtja „a nyilvánosság és átláthatóság elfogadott államközi kereteit”, ezért fontos Magyarországnak is a csatlakozás, amely a kormányzati korrupciómegelőzési program része — tudatta a tárca.

A kabinet következő évekre vonatkozó vállalásai között említették a kormányzati információk elérhetőségének bővítését, az állampolgárok aktívabb bevonását a döntéshozatalba, a közigazgatás fejlesztését és a közszolgálati etika tudatosítását.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2012. július 06. 12:13
Végül is logikus. Nálunk évszázados hagyománya van a korrupciónak. Egy olyan ország, ahol a pályázat kiírásakor nem az az első kérdés, hogy mire írták ki, hanem az, hogy "hova kell beadni? Ismersz ott valakit?" biztos sok információval szolgálhat a kiterjedt és mindent átható korrupció természetéről. Orbánék személyesen mondhatják el tapasztalataikat, hogy hogy működik a "közgéphálózat" és miként működik a mindent átfogó szívességi rendszer, amihez képest a keresztapa című filmben vázolt rendszer csak egy laza utánzat.
Grüezi
2012. július 05. 20:38
Nem volt olcsó...
blogen
2012. július 05. 19:32
És Simicskát delegáljuk, a gyakorlati megvalósítást pedig a Közgépre bízzuk. Nem lesz itt korrupció meglássátok!
nyugalmazott tanár
2012. július 05. 18:06
Szegény szocikat és szadeszosokat még az ág is húzza: Nemzetközi korrupcióellenes együttműködéshez csatlakozunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!