Nem vitázik az állami vagyontörvényről az LMP

2012. július 06. 16:56

Nem vesz részt az állami vagyontörvény általános vitájában az LMP. A párt szerint azzal, hogy a javaslatot egyéni képviselői indítványként nyújtották be csütörtök este, majd sürgősséggel döntöttek a megtárgyalásáról, a Fidesz elrejti a nyilvánosság elől a törvényt és kizárja a társadalmi kontrollt.

2012. július 06. 16:56

Az LMP nem vesz részt az állami vagyontörvény pénteki általános vitájában. Scheiring Gábor a döntést indokolva azt írta: a „Fidesz fél a társadalmi nyilvánosságtól, ezért készül a saját háttérembereit helyzetbe hozó módosításokat suttyomban átpréselni a parlamenten”.

A politikus emlékeztet arra, hogy a jogszabályt egyéni képviselői indítványként csütörtökön este nyújtották be, majd sürgősséggel döntöttek a megtárgyalásáról. Szavai szerint ezzel az eljárással a Fidesz elrejti ezt a fontos törvényt a nyilvánosság elől, kizárva az érdemi társadalmi kontrollt.

Scheiring Gábor ennek kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a törvény sok módosítást tartalmaz: számos állami ingatlant adna át az egyházaknak, a cégbírósági szabályozásba kivételeket épít be, a Magyar Fejlesztési Bank esetében „felpuhítja” az állami kezességvállalást, módosítja az Eximbank, a Mehib irányítási struktúráját, a titkosszolgálati járművekre vonatkozó rendeletalkotási jogot „feleslegesen” a kormányhoz rendeli, miután a miniszterelnök közvetlenül irányíthatja a titkosszolgálatot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!