Kiderültek a ponthatárok

2012. július 25. 08:20

A leghangosabbak a külkeresek voltak, valaki viszont a hallgató szerződést küldte melegebb éghajlatra a színpadról. Bánat és öröm a Margitszigeten.

2012. július 25. 08:20

Ponthatárokra vártak kedd este felvételizők a Margit-szigeten rendezett Pont Ott Partin. „Jó szakot kell választani, amit mindenki utál, mi meg szeretjük” – árulta el a biztos felvétel titkát az ELTE matematika szakára jelentkező fiatalember a tegnap esti Pont Ott Partin. A legtöbben nincsenek tisztában a hallgatói szerződés mikéntjével, a megkérdezettek legtöbbje nem tervez külföldre menni egyetem után.

Engem felvettek és ezzel a kormány bezárt az országba. Mert nem mehetek külföldre, mert kénytelen leszek itt maradni, miután végeztem! A kurva hallgatói szerződés miatt!” – jegyezte meg az egyik színpadra felhívott fiatal. „Hoffman Rózsa, szeretlek!” - mondta egy másik.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2012. július 25. 16:01
Azért elszomoritó az a szinvonal amit az ifjuság produkál. Én még így is elég tulzásnak tartom azt, hogy egy korosztályból közel 80% az aki felsőoktatásra alkalmasnak találtattik államilag finanszirozott képzésre. Bárhogy is nézzük azért belátható az, hogy általában pont a biológiai és képesség szerinti felmérések is mutattják, hogy egy-egy korosztály maximum 35-40% aki nminden kritériumnak megfelel a felsöbb képzésre, mivel az ezen felüliek, vagy képtelenek megfelelni az elvárásnak és legtöbb esetben már késöbb a piacon derül ez ki és ekkor a frusztrálság nagyobb, mivel egy téves illuzió áldozatai lesznek és a meg nem értett zseni pozában tetszelegnek, frusztrálodnak és mindenki hibás kivéve őnmaguk, mert képtelenek belátni, hogy alkalmatlanok azon a területen melyre tévedésből kerültek egy rossz kiválasztási rendszer következtében. Én egy év után erös rostát végeznék a felvetettek között, mivel akkor még kissebb fájdalommal tudnának korrigálni a helyes pálya felé.
opsz
2012. július 25. 15:21
Nem akarok nagy titkot elárulni, de vajon ki fogja felkereni Pistikét Kanadában vagy a Szilikon-völgyben a tandíj miatt? A titkosszolgálat? Aki meg akar szökni az meg is fog.
Viktus
2012. július 25. 15:15
„Engem felvettek és ezzel a kormány bezárt az országba. Mert nem mehetek külföldre, mert kénytelen leszek itt maradni, miután végeztem! A kurva hallgatói szerződés miatt!” – jegyezte meg az egyik színpadra felhívott fiatal. Az ő esetükben nem lesz ilyen rendszerhiba: Lasztovicza Jenő: Rendszerhiba lehetett A fideszes képviselő szerint etikátlan, gusztustalan, hogy politikai célokra akarják felhasználni a fiát. http://index.hu/belfold/2012/07/25/lasztovicza_jeno_rendszerhiba_lehetett/ :D:D:D
laca56
2012. július 25. 12:14
Ha külföldre mész, akkor illik tudni egy-két nyelvet elég komoly szinet, hogy megértsd, amit állítólag tandíjmentesen hallgathatsz. És senki nem beszél arról, hogy majd egy vagyonodba fog kerülni, ott kint, valamiből megélni. Akinek meg a szüleje ezt biztosítani tudja, mint a Gyurcsány apuka, az tényleg ne a mi pénzünkön kapjon diplomát. Az mielőbb távozzon, hogy tényleg azok kapjanak helyet, akik teljesítenek is ahhoz. Azt azonban szerintem tudni kell, hogy az ottani diploma még annyit sem ér, mint az itteni! Persze mindkettő papír, de mi van mögötte?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!