Fesztiválokon toborzott a Honvédség

2012. július 24. 12:43

Kedden kezdődött az önkéntes műveleti tartalékos katonák kiképzése Szentendrén. A felsőoktatási intézmények hallgatóiban látja a vérfrissítés lehetőségét a Magyar Honvédség, ezért állítottak standot a fesztiválokon is.

2012. július 24. 12:43

A Magyar Honvédség az önkéntes tartalékos rendszer immár több, mint háromezer fős állományát sorkatonai szolgálatot már nem teljesített fiatalokkal bővítené. A 46 többségében egyetemi, főiskolai hallgató közel öt héten át tartó felkészítésen vesz részt a szentendrei és csobánkai kiképzőbázison. A katonai alapkiképzés elméleti és gyakorlati oktatásokból áll, melyek során a résztvevők először az alapvető honvédelmi, logisztikai, jogi, általános harcászati és tájékozódási ismereteket sajátítják el. Utána a katonai beosztáshoz elengedhetetlen katonai közelharc, lövészet és alaki gyakorlatok begyakorlása következik.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. július 24. 13:41
Egy klasszikus http://www.youtube.com/watch?v=yjMHCzoneuM
kjkj945
2012. július 24. 13:23
http://www.youtube.com/watch?v=QkEhfOiR-QI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!