Feljelentette Zuroffot egy jobbikos képviselő

2012. július 17. 19:34

Németh Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő azért jelentette fel a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetőjét, mert szerinte Ephraim Zuroff törvényt sértett a kommunizmus bűneinek kisebbítésével – értesült a Pécsi Stop.

2012. július 17. 19:34

Zuroff Az utolsó esély akció – küzdelem a náci háborús bűnösök felelősségre vonásáért című könyve bemutatójára érkezett Budapestre. Ekkor a náci, illetve a kommunista bűnökről is beszélt, ezek közül az előbbiekre helyezve nagyobb hangsúlyt.

 
Németh elmondta: Zuroff azon véleményének adott hangot, hogy a kommunizmus és a nemzeti szocialista rendszerek bűnei, bűncselekményei közé nem tehető egyenlőségjel. Azonban ezek egy 2010-es törvénymódosítás szerint azonos rangú bűncselekménynek számítanak Magyarországon – tette hozzá, majd kijelentette: véleménye szerint a Wiesenthal Központ igazgatója ezt a paragrafust megsértette.
 
A radikális politikus a Fővárosi Főügyészségnél tett feljelentést a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadásáért – írja a lap.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. július 18. 18:04
Ezért állítom, hogy egypárt rendszer van. Parlamenti párt. És amíg lesz listás választás, ez is marad.
korona
2012. július 18. 17:58
A baj az, hogy ezzel a JOBBIK már nem tud javítani hitelességén. A JOBBIK valójában összeomlott a Szegedi Csanád ügy miatt. Ugyanolyan hiteltelenné lett, mint a többi párt. Ezek az evickélések már nem segítenek rajta. Ez a feljelentés sem állja meg a helyét, hanem azt kellett volna, hogy Zurofon keresztül Izrael beavatkozik Magyarország belügyeibe. Sajnálom, hogy azoknak hittem, akik maguk is esendők, bűnre hajlók! A megvezetett nemzet meg kérje számon a JOBBIKtól, hogy miért árulta el a magyarságát! Már az sem segít, ha netán kirúgnák a Szegedit vagy ő maga húzódna vissza, mert amikor közölték Vonával, hogy Szegedi zsidó, Vona erre azonnal ezt kérdezte: "Hányan tudják?" A kérdésével elárulta önmagát, és az egész pártot úgy ahogy volt, mindenestől! Sokáig állítottam, hogy a JOBBIK az egyetlen alternatívája az "egyfészekaljbólvalóknak", de most már látom, hogy csúfosan tévedtem. Az összes párt alternatívája csak egy olyan szervezet lehet, amelyben egyetlen zsidó vagy zsidósággal érintett személy sincs.
SomiRobi
2012. július 18. 12:50
A holokausztkor egy egész népet akartak kiirtani mindesetől. Ez adja a szörnyűségét, és mindent meg kell tenni, hogy ez mégegyszer ne történjen meg. Ehhez Zuroff hozzájárul, ilyen embert nem feljelenteni kell, hanem támogatni!
Marion
2012. július 18. 10:14
Szegedi ügyéből kiindulva pár hét múlva akár az is kiderülhet, hogy ez a németh zsolt apja kommunista szabadságharcosként tevékenykedett... Annyira hiteltelenek ezek az iránbérencek, hogy az már fájdalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!