Egyszerűsítik a honosítási eljárást

2012. július 26. 11:50

Az októberben elfogadandó módosítások elsősorban a nyugati magyar emigráció honosítási procedúráját könnyítik meg, de bizonyos űrlapok egyszerűsítése, összevonása a kárpát-medencei magyarok számára is megkönnyíti a magyar állampolgárság igénylését.

2012. július 26. 11:50

Az Országgyűlés októberben olyan törvénymódosításokat fogad el, amelyekkel egyszerűsíti a határon túli magyarok honosítási eljárását – jelentette ki Wetzel Tamás miniszteri biztos a Tusnádfürdőn zajló Bálványosi Nyári Szabadegyetemen az állampolgársági helyzetképet felvázoló csütörtöki pódiumbeszélgetésen.

Wetzel Tamás, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium állampolgársági ügyekben illetékes miniszteri biztosa elmondta, a törvénymódosítások elsősorban a nyugati magyar emigráció honosítási procedúráját könnyítik meg, de bizonyos űrlapok egyszerűsítése, összevonása a kárpát-medencei magyarok számára is megkönnyíti a magyar állampolgárság igénylését.

A rendezvényen Répás Zsuzsanna nemzetpolitikért felelős helyettes államtitkár úgy ítélte meg: a kettős állampolgárságról tartott, 2004 decemberi népszavazásnak is fontos szerepe volt abban, hogy megélénkültek a határokon átívelő kapcsolatok.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. július 27. 14:20
Mit jelent a honosítás? Én úgy tudtam, hogy külföldön megszerzett oklevelet stb. Magyarországon elismertté és elfogadhatóvá tenni.
Talon Karrde
2012. július 27. 14:07
Háhááá, a végén nem is kell majd kérjem és megkapom. Hajrá Vik. :)
3M..
2012. július 26. 12:35
A honosítási eljárást kizárólag a kárpát-medencei magyarok számára kell egyszerűbbé tenni. Kiszűrendő a nem kívánt mellékhatást, amit a kettős állampolgárságának megadása tesz lehetővé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!