Csongrádnak nem megy a közbeszerzés

2012. július 13. 11:28

Két éve nem sikerült megépíteni a csongrádi Tisza-gátat, mivel a közbeszerzések vesztesei tiltakoznak az eljárások eredményei ellen. A KÉSZ cégcsoport szerint a folyamat „bizonyos kiemelt üzleti körök állami megrendeléshez jutását nemcsak segíti, hanem kötelező jelleggel biztosítja”.

2012. július 13. 11:28

Két éve rendelkezésre áll a Tisza-gát felújításához szükséges európai uniós támogatás Csongrádban, azonban annak megépítésére az eddig kiírt közbeszerzési eljárások sikertelensége miatt nincs lehetőség – írja az Index. 

Eddig négy közbeszerzési eljárást írtak ki, amelyek eredményeit meg kellett semmisíteni, mivel a vesztes szereplők szerint azok folyamata és eredménye igazságtalan volt. A sérelmezettek között megtalálható többek között a KÉSZ cégcsoport is, amely szerint a közbeszerzések lebonyolítása  „bizonyos kiemelt üzleti körök állami megrendeléshez jutását nemcsak segíti, hanem kötelező jelleggel biztosítja”. A vállalat vezetői Kőrösi Tibor csongrádi polgármesternek és Bohács Zsolt fideszes képviselőnek is levelet írtak – tudta meg az Index.

A közbeszerzési eljárásokat végrehajtó Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság egyelőre tagadja, hogy olyan pályázatokat írt volna ki, amelyek végeredménye akár előre is kiszámítható. A pályázatokban résztvevő cégek közül a Közgép Zrt. és Kötiviép B Kft. eddig mind a négy pályázaton részt vett – a kiíró számos alkalommal csak e két cég ajánlatát fogadta be. Amennyiben a kivitelezővel július végéig nem kötnek szerződést, az uniós támogatás akár el is veszhet – emlékeztet az Index.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vmint...
2012. július 13. 12:11
Öntse el az ár Csongrádot, ha nem képesek felfogni kinek kell adni a melót! A KÉSZ-nek meg tessék csődbe menni, mint a globaloböllérek pénzszivattyúja.Nehogy már becsületes magyar vállalkozások elől akarja elhappolni a lóvét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!