Belső rendszerváltozást sürget Tőkés

2012. július 31. 09:32

Tőkés László szerint a romániai magyarságnál belső rendszerváltozásra van szükség, mert enélkül zsarolhatók a magyarok. Meg kell tisztítani a politikai életet – jelentette ki az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

2012. július 31. 09:32

A romániai magyarságnál belső rendszerváltozásra van szükség, mert enélkül zsarolhatók a magyarok, és tovább folytatják opportunista, hatalomhoz igazodó politikájukat – jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A műsorvezető azon felvetésére, hogy nem kellene-e a romániai magyarságot képviselő pártoknak egy asztalnál tisztázniuk a kérdéseket, Tőkés László úgy válaszolt: „feltétlenül szükség van erre, (...) viszont ehhez nagyon nagy szükség van egyfajta belső magyar politikai rendszerváltozásra”.

„Meg kell tisztítani a politikai életet, egyfelől a korruptaktól, másfelől a róvott múltúaktól, mert e nélkül zsarolható a magyarság, enélkül tovább folytatja opportunista, hatalomhoz igazodó, önfeladó politikáját” – mondta. Tőkés László lehetetlenségnek nevezte, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség alelnöke, Borbély László „mintegy biztatja a magyarságot, hogy fogja pártját a posztkommunista, liberális, a romániai MSZP-SZDSZ típusú hatalomnak”. Tőkés László közölte, azt javasolják, hogy az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum keretében keressék a megegyezést.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2012. július 31. 13:41
A hétvégén a (ma még) néppárti rmdsz a szoci Antonescu pártjára állt. Valóban rendszerváltás kell, mert ez így még mindig a régi (szoci) rendszer ...
Nagytestver
2012. július 31. 11:22
kihagytam a besugokat
Nagytestver
2012. július 31. 11:21
Ha valami csoda folytan kirugnak a korruptakat, zsarolhatoakat, posztkomcsikat es megalkuvokat, akkor pl. az altalam ruhellt rmdsz-ben senki nem maradhatna, beleertve a sima parttagokat is.
tarackos
2012. július 31. 10:52
"Tőkés László szerint a romániai magyarságnál belső rendszerváltozásra van szükség, mert enélkül zsarolhatók a magyarok." Rendben Laci, akkor pl. húzzanak el a régi arcok. Pá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!