Tages-Anzeiger: Börtönbe kerül, aki a Szent Koronát becsmérli

2012. június 29. 09:46

A svájci lap arról tudósít, hogy aki Magyarországon a Szent Koronát becsmérli, börtönbe kerülhet. A Tages-Anzeiger cikke szerit Orbán Viktor a kritikákra adott válaszában az európai normákra fog hivatkozni.

2012. június 29. 09:46

A Tages-Anzeiger arról számol be, hogy a magyar parlament 2013 július 1-től megszigorítja a büntető törvénykönyvet, ennek eredményeképp pedig akár egy éves börtönbüntetéssel számolhat az, aki megsérti a nemzeti zászlót, a címert, a himnuszt és a Szent Koronát. Az állami jelképek meggyalázása Németországban, Ausztriában és Svájcban is büntetendő, ezért, írja Bernhard Odehnal, Orbán Viktor miniszterelnök a kritikákra adott válaszában az európai normákra fog majd hivatkozni.

A Szent István korona azonban, olvasható a cikkben, több mint az ország szimbóluma, azokon a területeken jelképezi az ország kulturális és politikai dominanciáját, melyek valaha Nagy Magyarország részét képezték. A svájci lap arról is beszámol, hogy a korona 2010 óta az új, agresszív magyarországi nacionalizmus szimbóluma, mely Horthy Miklós és az ő antiszemita ideológiájának a dicsőítésére szolgál. Aki pedig ennek a restaurációnak a jelképeit megsérti, akár egy éves börtönnel lesz sújtható – idézi az írást a Médianéző.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2012. június 29. 12:40
Oh boy. Szent korona=fasiszta jelkép. Elég színvonaltalan búlvárszennylap lehet ez az orgánum, ha mindenféle félművelt idióta cikkeit közli. Az ilyen rosszindulatú, a gyanútlan és témában járatlan olvasót félrevezető cikket, illetve szerzőjét nem lehet valamilyen módon helyreigazításra+kártérítésre kötelezni? Tűrni kell állandóan a gyalázkodást?
Hajdú Sógor
2012. június 29. 12:10
Foglalkozzanak a svájcisapkával.
foxi
2012. június 29. 11:06
..."Az állami jelképek meggyalázása Németországban, Ausztriában és Svájcban is büntetendő"... Akkor miről is beszélünk ! Ingyenreklám: http://www.tagesanzeiger.ch/ausland/europa/Aggressiver-Traum-von-GrossUngarn/story/10940876 Ezek azért hülyébbek az európai átlagnál !
Kvasztics Fedor
2012. június 29. 11:02
"A svájci lap arról is beszámol, hogy a korona 2010 óta az új, agresszív magyarországi nacionalizmus szimbóluma, mely Horthy Miklós és az ő antiszemita ideológiájának a dicsőítésére szolgál. Aki pedig ennek a restaurációnak a jelképeit megsérti, akár egy éves börtönnel lesz sújtható" Na, ennyit a svájci lapról. A korona nem a Horthy restauráció jelképe, hanem a magyar államiság ezer éves szimbóluma, amit a pápa küldött Szent Istvánnak. Horthy is a magyar korona alattvalójának tekintette magát. A korona felül áll, tisztelete nem kíván magyarázatot, megérdemli a törvényi védelmet. Aki megsérti a magyar államot sérti meg. Mit szólna a svájci lap, ha mi Tell Vilmost próbálnánk kiforgatni az általuk vallott érdemeiből? Már minden szar sajtóorgánum belénk törölheti a lábát? Kinek a felbujtására, kinek az érdekében mocskolódik? Annyi mindent védenek törvénnyel körülrakva, miért pont a korona az, amit nem illethet meg a törvényi védelem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!