Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szakképzési törvény: mégis leszavazták Pokorni módosítóját

2012. június 04. 15:08

Egy neve elhallgatását kérő frakciótag szerint Orbán Viktor döntött végül a Nemzetgazdasági Minisztérium javára.

2012. június 04. 15:08

Az alkotmányügyi bizottság korábban 22 igen szavazattal támogatta Pokorni Zoltán módosítóját, a Fidesz-frakció mégis leszavazta a javaslatot. Pokorni Zoltán azt javasolta, hogy a szakiskolai képzésben valamennyi évfolyamon együttesen rendelkezésre álló időkeret legalább harminchárom százaléka a Nemzeti alaptantervben meghatározottak átadásához álljon rendelkezésre, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium fix 33 százalékos arányt javasolt. A frakció most a minisztérium változatát fogadta el.

A hvg.hu egy neve elhallgatását kérő frakciótagtól úgy tudja, Orbán Viktor utasítására támogatta a frakció a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatát. Lázár János korábbi frakcióvezető tolmácsolta Orbán Viktor utasítását, miszerint „bárhogy szavaz is a frakció, ha nem a gazdasági tárca verzióját fogadják el, akkor újra behozzák”.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kirke70
2012. június 05. 10:31
Tök jó, nevelünk egy rakás buta gyereket aki alapvető tudással és inteligenciával sem rendelkezeik majd, de gépsor mellé jó lesz az Audinak.... Jobbik tölteléknek is jók lesznek mert semmi tudásuk nem lesz, így könnyen befolyásolható tudatlan emberkék lesznek, szép jövő, hajrá!
Greffiti
2012. június 04. 19:18
Pokorni egy vadlibeláris barom, nem is tudom miért tűri a fidesz a sorai között. Jól tette Orbán, hogy leszavaztatta. Ma Magyarország legnagyobb gyásznapján a rádióban kádárról megy műsor, a szocik nyiltan megtagadják a nemzet fájdalmát. Igenis bele kell szólni, hogy mit miből mennyit tanuljanak a magyar fiatalok. Orbán még is is kicsi lépésekkel halad, ide legalább 2o év katonai diktatúra kellene, hogy a pokornihoz hasonlók megszünjenek figyelembe veendő megmondóknak.
nyugalmazott tanár
2012. június 04. 19:14
Pokorninak gőze sincs az oktatáshoz. Már bizonyított...
smogger
2012. június 04. 18:08
Na, legalább mindenki láthatja, az orbániumból nincs kipofázás!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!