Pokorni támogatta az LMP egyik népszavazási kérdését

2012. június 11. 18:49

Döntött a parlament: nem lesz népszavazás abban a négy kérdésben, amelyet átlagosan 135 ezer támogatott az LMP aláírásgyűjtő ívén. A szavazáson az LMP, az MSZP és a DK minden kérdésben támogatta a referendumot, a fideszes Pokorni Zoltán pedig egy kérdésnél nyomta meg az igen gombot.

2012. június 11. 18:49

Az Országgyűlés elutasította a népszavazás kiírását abban a négy kérdésben, amelyben az LMP kezdeményezett referendumot. A parlament hétfőn kormánypárti szavazatokkal azután döntött erről, hogy az ellenzéki párt átlagosan 135 ezer aláírást gyűjtött kérdőíveihez, vagyis a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges 200 ezer támogatónál kevesebbet.

A népszavazás kiírását az LMP mellett az MSZP és a Demokratikus Koalíció független képviselői támogatták minden esetben, a tankötelezettség korhatárának fenntartásánál viszont a fideszes Pokorni Zoltán, korábbi oktatási miniszter is mellette szavazott. A Jobbik-frakció viszont ennél a kérdésnél nemmel voksolt, a többinél tartózkodott. Szintén tartózkodó szavazatokat adott le mind a négy kérdésnél a fideszes Font Sándor.

Az LMP arról kérdezte volna meg az embereket, hogy a munkáltató köteles legyen-e a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kiadni az alapszabadság kétharmadát, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen-e, továbbá arra is rákérdeztek volna, hogy elő lehessen-e írni száz napnál hosszabb próbaidőt. A kérdéseik között szerepelt az is, hogy a tankötelezettség továbbra is a 18 éves kor betöltéséig tartson-e, írta meg a távirati iroda.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muttimi
2012. június 12. 08:52
A kérdés az volt: hogyan pótoljuk az akarat hiányát. Csupán mellékszálként jegyzem meg: olyan középiskolába jártam, ahova piszok nehéz volt bekerülni. Ha valaki megfeledkezett magáról akkor megkapta, hogy igazán nem muszáj oda járnia. Ez rendszerint elég is volt. Akkor látnék ebben problémát, ha olyan llenne az oktatási rendszer, hogy 16 évesen véget érne az oktatás. Angliában gyakorlatilag ez a helyzet. Itt nem. Ha be akarja fejezni, ott kell maradnia.
smogger
2012. június 12. 08:48
Számomra teljesen érthetetlen hogy egy ilyen rebellis lázadó, mint Pokorni, mit keres a Fideszben? Ha nem tetszik neki a bólogató rongybaba szerepe, akkor le is út, fel is út,dE itt az önállóan gondolkodó vélménynyilvánító emberekre nincs a világon semmi szükség.........
liberálzöld.
2012. június 12. 08:35
Édes Istenem! Hogy fel vannak háborodva a Fideszesek, mert 1 majom egyszer eltévesztette az a gombot, amelyikre a banán volt rajzolva!!!!!
HSL
2012. június 11. 22:50
what a surprise
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!