MSZP: Hagyja abba a főváros az ötletelgetést

2012. június 20. 10:11

Az MSZP fővárosi frakciója szerdán arra szólította fel Budapest vezetését, hogy ne Orbán Viktor kormányfőt képviselje a fővárossal szemben. Az LMP szerint pánikszerű ötletelésből fakad, „hirtelen felindulásból elkövetett pénzszerzésnek tűnik” az a tervezett intézkedés, hogy a főváros a Budapest név használata után pénzt szedne.

2012. június 20. 10:11

Az MSZP fővárosi frakciója szerdán arra szólította fel Budapest vezetését, hogy hagyja abba az ötletelést, és ne Orbán Viktor kormányfőt képviselje a fővárossal szemben. Horváth Csaba frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés ülésének kezdete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, erről Tarlós Istvánnak mint főpolgármesternek is el kell gondolkodnia. Molnár Gyula képviselő a taxirendelettel kapcsolatban közölte: egyetértenek azzal, hogy foglalkozni kell azzal a kérdéssel, hogy egységes arculat legyen és hatósági ár. Azt azonban nem támogatják, hogy 2013 január 1-jével a rendelet azonnal hatályba lépjen, az MSZP szerint azt ütemezetten kellene bevezetni. Szerinte az azonnali hatályba lépés miatt 3 ezer autó kiesne a szolgáltatásból, és ezt nem lehet megtenni. A képviselő hozzátette: azt várják a Budapesti Közlekedési Központtól, hogy támogassák a 24 órás diszpécserszolgálat létrehozását, valamint a sofőrnyilvántartás bevezetését.

Az LMP szerint pánikszerű ötletelésből fakad, „hirtelen felindulásból elkövetett pénzszerzésnek tűnik” az a tervezett intézkedés, hogy a főváros a Budapest név használata után pénzt szedne. Hanzély Ákos, a párt fővárosi képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülésének kezdete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, ennek az ötletelésnek az lehet az oka, hogy a főváros – részben a kerületek jó érdekérvényesítő képessége miatt – rossz anyagi helyzetben van. Az előterjesztéssel kapcsolatban azt is problémaként vetette fel, hogy nem tudni, hogyan lehet az abban foglaltak betartását ellenőrizni. A taxirendelettel kapcsolatban az ellenzéki képviselő közölte, 10 perccel az ülés előtt még nem kapták meg az előterjesztést, ezért csak „mendemondákból” tudnak tájékozódni. Ezek alapján az LMP nem támogatja a fix tarifát, szerintük a taxival utazók számára a verseny mindig előnyösebb, ezért a maximáltarifa mellett teszik le a voksukat.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. június 20. 11:53
Minek ide ötletelgetni? Be kell vezetni az ingyenes közlekedést, mint annak idején az MSZP-sek csinálták. Emlékszünk az épületes javaslatra? Amúgy ez a hídpénz egy kapitális szamárság.
Mimes
2012. június 20. 10:45
Jó lenne, ha ez a város vezetés végre tényleg rendet csinálna, nem pedig a lukakat próbálnák csak újabb és újabb adókkal tömködni. Nagy meló, tudom, vissza nézni az elmúlt 20 évet, hogy hol lett elcseszve az egész, de hát az emberek ERRE adtak felhatalmazást. Le kellene törni a kerületek szarvait, mert túl nagy a hatalamuk (lásd. 2. ker. vs fonódó villamos), a parkolási pénzeket nem magáncégeknek kéne adni, és valszeg van még ott jó pár szerződés, ahol a semmiért folyik el őár milliárdocska. Na, ezeket kéne rendbe tenni első körben.
OrangeOrder
2012. június 20. 10:44
OrangeOrder: Hagyja abba az MSZP a létezést
Antigoné
2012. június 20. 10:44
Nyálasszájú Csabika törődjön csak az ingyenbékávéjával meg a kávéjával, más úgyse telik tőle. Főpolgi-helyettes volt (a BKV-t is felügyelte),mit hagyott maga után? Trágyadombot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!