Inzultálták Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit

2012. június 05. 19:36

Szidalmazta Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit az utcán egy ismeretlen kedden - tájékoztatta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az MTI-t.

2012. június 05. 19:36
A közlemény „a Magyarországot elöntő rasszista gyűlölethullám újabb megnyilvánulásának” nevezte, hogy egy ismeretlen odalépett az utcán a volt főrabbihoz, szidalmazta és azt mondta neki: „utálok minden zsidót”. A Mazsihisz vezetése és a rabbitestület az egész magyar zsidóság nevében elítélte a történteket, egyúttal szolidaritásra hívott mindenkit.
 
Emellett arra kérték a döntéshozókat: tegyenek meg mindent, hogy „az ilyen és ehhez hasonló antiszemita inzultusok ne ismétlődhessenek meg”.

 

Összesen 288 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narancsosszegfű
2012. június 10. 20:18
Azt gondolom, hogy szégyellheti magát mindenki, aki egyetért a főrabbit ért inzultálással. Azt valahogy mindig elfelejtik az ilyen "bátor" emberek, hogy mi lenne, ha vele történt volna ez, és mondjuk a zsidók helyére azt a szót teszik, hogy magyarok! Azt hiszem, jogosan lenne minden jó érzésű ember felháborodva egy ilyenen!
Anti Pat
2012. június 08. 08:47
"Utálni" mindenkinek jogában ál, csak azt kifejezni már nem áll jogábann. Egyén szabadsága addig terjed ameddig a másik ember jogait nem sérti. Ez az eset azomban sérti Schweitzer Józsefurat . A másik, hogy ez nem simán egy ember "utálat" hanem antiszemitizmus és rasszizmus ami elítélendő. Amúgy meg a "gyűlölet", "utálat" nemigazán segíti előre a magyarok mosteni helyzetét nemzeti szinten.
Zozy
2012. június 08. 00:58
Valaki ismét igyekezett bizonyítani, hogy az igazi magyarság így tud a legszebben megnyilvánulni. Nem így van. "Minden zsidó utálata" pedig meglátásom szerint a Benes-dekrétumok gondolkodásmódjával egyenértékű. Egyik sem tetszik.
KovacsKata
2012. június 08. 00:25
A fenti hozzászólások nagyon siralmasak-- A gyűlölet vetése eddig nem hozott sose jó gyümölcsöket. (ki mit vet azt is aratja- valaki szeretet és tisztelete van aki gyűlöletet és kirekesztést) Sajnálatos, hogy itt a magyar honban ilyenről kell olvasnunk-- A régi igazi magyar vágású igaz vitéz legények sírnának hogy hová sülyedtek az emberek... és nem védenek és tisztelnek.... hanem gyűlölnek és kirekesztenek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!