Gárdisták és Ifjú Demokraták néztek farkasszemet Csókakőn

2012. június 20. 12:10

Gárdisták állták a körbe DK-aktivisták autóját Csókakőn. A DK aktivistái feliratokat helyeztek el a frissen felavatott Horthy-szobron.

2012. június 20. 12:10

A DK aktivistái A4-es papírokra a zsidótörvényekből nyomtattak ki passzusokat, ezeket próbálták elhelyezni a frissen felavatott Horthy-szobron. Az aktivisták nem tettek kárt a szoborban – írja közleményében Molnár Csaba, a DK alelnöke.

Alig hogy kitették a feliratokat, megjelent néhány, a környéken járőröző, magát az amúgy betiltott Magyar Gárda tagjaként megnevező személy, és inzultálni kezdték a demonstrálókat” - írta Molnár Csaba. Később a helyszínt elhagyni igyekvő aktivisták autóját is körbeállták. A helyzetet végül a rendőrség oldotta meg, akik bevitték kihallgatásra a DK aktivistáit. Az ügyben mindkét csoport feljelentést tett.

A fekélyszerűen terjedő Horthy-kultusz árt Magyarországnak, hazánk nemzetközi megítélésének, és ebben súlyos felelőssége van Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki talán fel sem fogja tettei súlyos következményeit” - zárta közleményét a DK alelnöke.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2012. június 20. 17:33
Nem akar valahogy összejönni ez a szoborkérdés, egyelőre. A déká egyébként a megbocsátás gesztusaként állíthatna Horthynak, mint 'zsidómentőnek' egy szobrot. Legalábbis a Jad Vasem sem vitatja, hogy a kormányzónak elévülhetetlen érdemei vannak ezügyben. És máris megnyugodnának a kedélyek. De ez csak egy tipp. (Várjuk Reuvéni Sári állásfoglalását ez ügyben.)
smogger
2012. június 20. 16:47
Soma te ne nézd meg, még a végén mindketten téged verünk holtra......
Soma
2012. június 20. 16:29
Amint látom, túl vagyunk egy virtuális virtuskodáson is. :) Meleg van, urak, meleg van! Ma még egy jó meccs se lesz. A smogger-kocsma lesz a helyszín?
kispufi
2012. június 20. 15:40
nem fekélyszerű provokátorokat akart inkább a sopánka ifiúr elsipítani rokonszenves fejhangján?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!