Elferdítette az antiszemita támadás tényeit az RTL Klub

2012. június 13. 15:41

Nem őt, nem ott és nem akkor: más férfit mutatott be antiszemita támadás áldozataként az RTL Klub, mint akit valójában inzultus ért – írja az Index. A csatorna kivizsgálta az esetet, majd azonnali hatállyal megvált a riportot készítő munkatárstól.

2012. június 13. 15:41

Az RTL Klub híradása szerint egy hetvenéves férfit vertek meg származása miatt pénteken a belvárosban. A riportban bevágott képként egy bottal közlekedő idős férfi szerepelt. Mivel a riport szerint ő nem vállalta arcát, ezért Fröhlich Róbert főrabbi nyilatkozott az esetről. A híradás azonban komoly pontatlanságokat tartalmazott – tudta meg az Index.

A támadás valójában másfél hónappal ezelőtt történt a Kertész utcában, a sértett pedig egy 58 éves zsidó férfi. Fröhlich rabbi az Indexnek megerősítette az információkat, valamint elmondta: ő sem érti, mi történhetett, mivel a riport előtt tisztázták az eset körülményeit a riporterrel.

Az RTL Klub kivizsgálta az esetet, aminek következtében megváltak a riportot készítő munkatársától – mondta el Hír24-nek Kotroczó Róbert, a csatorna hírigazgatója.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2012. június 15. 10:26
Eltűnt a videok közül a hír. Származása miatt verhették meg, így feltételes módban. :) Másfél hónap óta érdekes módon az a bizonyos térfigyelő felvétel sem került elő. Mivel nem is volt. :D
Hajdú Sógor
2012. június 15. 10:25
Hogy a Bánó karlengető nácijairól, muszteréről ne is beszéljünk.
celkereszt
2012. június 15. 10:23
Ettől még persze van antiszemitizmus. Akkor van baj, ha bármilyen támadást bárki ellen a hatóság eltűr, a közvélemény támogatja. Tételezzük fel, hogy nem szeretjük azokat mondjuk, akiknek lila a haja, de azért nem fogjuk megverni őket az utcán.
abcd
2012. június 15. 10:23
A tisztázandó kérdések közé tertozik az is, hogy kinek és miért jutott eszébe másfél hónappal az eset után hírt gyártani és miért kellett abszurd módon kicsavarni az egyébként bizonytalan történetet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!