Balog: Leginkább a közösségépítéssel lehet küzdeni a drog ellen

2012. június 26. 12:41

Balog Zoltán kitüntetéseket adott át kedden az ENSZ kábítószer-ellenes világnapja alkalmából. Leginkább a közösségépítéssel lehet küzdeni a drog ellen – jelentette ki.

2012. június 26. 12:41

Leginkább a közösségépítéssel lehet küzdeni a drog ellen – jelentette ki Balog Zoltán erőforrás-miniszter, amikor kitüntetéseket adott át kedden az ENSZ kábítószer-ellenes világnapja alkalmából. A miniszter rövid beszédében felhívta a figyelmet az emberi közösségek fontosságára a drogprevenció és a drogbetegek kezelésének terén. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország ebben az ügyben úttörők voltak az egyházak az 1980-as években, amikor foglalkozni kezdtek a kábítószer tévútjára tévedt kallódó fiatalokkal.

Hangsúlyozta, a kormány és az állam is szerepet játszik abban, hogy „a bajba jutottak számára van segítség, vannak olyanok, akikre számíthatnak”. Úgy fogalmazott: „amit társadalmi szinten is tovább kellene adni, az az, hogy van szabadulás”. Balog Zoltán az egyre újabb és újabb kábítószereket terjesztőkkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „versenyt futunk a gonosszal, akik haszonszerzésből kínálják ezeket a szereket a fiataloknak”. Ezt követően az emberi erőforrások minisztere kitüntetéseket és szakmai elismeréseket adott át a kábítószer-ellenes küzdelemben tudományos, egészségügyi- és szociális szakterületeken kiemelkedő munkát végző szakembereknek és szervezeteknek.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. június 26. 13:55
sport, közösségek, akit lehet megmenteni de vannak menthetetlenek, ők el fognak hullani már iskoláskorban kéne erősiteni a szeretet, ön szeretet, bizalom, önbizalom dolgot...és a ki vagyok én dolgokat mert enélkül, tök mindegy mit csinálnak
kjkj945
2012. június 26. 13:23
Mi lett a DADA programmal?
pimepime
2012. június 26. 13:13
Tessék mondani, miféle jövőképet kívánnak adni ezeknek a közösségeknek? Miféle közös cél lebegjen a szemük előtt? Az erre vonatkozó ifjúságpolitikai programterv megtekinthető valahol, vagy csak már megint megy a nagyotmondás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!