A Legfőbb Ügyészhez fordul az LMP az Ángyán-jelentés miatt

2012. június 02. 11:39

Történt-e bűncselekmény a földpályázatok esetében? - kérdezi az LMP a Legfőbb Ügyészt annak kapcsán, hogy a legfrissebb Ángyán-jelentés szerint a most Borsodban bérbe adott összes állami föld több mint fele a Fideszhez, illetve Tállai András államtitkár családjához és ismerőseihez köthető vállalkozáshoz került.

2012. június 02. 11:39

Az LMP Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár friss elemzése kapcsán a Legfőbb Ügyészhez fordul. A párt tudni akarja, történt-e bűncselekmény a földpályázatok esetében, történt-e visszaélés a pontozási rendszerrel és megvalósult-e bűnszervezetben elkövetett vesztegetés, befolyással való üzérkedés. A most Borsodban bérbe adott összes állami föld több mint fele a Fideszhez, illetve Tállai András államtitkár családjához és ismerőseihez köthető vállalkozáshoz került, áll a friss Ángyán-jelentésben.

„A Fidesz Borsodban ott folytatta az állami földek szétosztogatását, ahol Fejér megyében abbahagyta, és egy pillanatig nem érdekli, hogy ezeknek a földeknek nem saját holdudvara, hanem a kis- és közepes családi gazdálkodók megélhetését, fejlődését kellene biztosítani” - írja a párt közleményében Szabó Rebeka, aki Ángyánhoz hasonlóan azt szeretné, ha mind a pályázatokat, mind azok bírálatát haladéktalanul nyilvánosságra hoznák, illetve leállítanák a további szerződéskötéseket mindaddig, amíg egy teljesen új, átlátható, objektív bírálati kritériumokra támaszkodó pályázati rendszert nem hoznak létre.

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2012. június 03. 16:00
El kellene olvasni azt a jelentést! "...Ezt követően a nemzeti park új pályázatot írt ki, amely nem csak az eredetitől, de a folyamatban lévő NFA pályázatoktól is jelentős mértékben eltért. Nemcsak az eredeti szigorúbb és a helyi közösségek érdekeit konszenzusosan figyelembe vevő pályázati kritériumokat (pályázható érdekcsoportonként, családonként összesen max. 200 hektár és max. 3 db. birtoktest, helyben lakás és működő gazdaság jelentős előny, stb.), hanem az NFA általános földbérleti pályázati feltételeit (lezárt adóévben több mint 50% mg. bevétel, de legalább 2011. június 1. előtti alapítás, pályázati biztosíték, amely az NFA-s pályázatoknál az éves bérleti díj 10 %-a, azaz - a pályázott terület nagyságától függően - a milliós nagyságrendet is elérheti, stb.) is jelentősen "felpuhították". Az új pályázati feltételrendszerben a fentiek közül egyetlen kritérium sem maradt."
pakura
2012. június 03. 11:57
Szerintem Tállai államtitkár úr hazaszeretetből nem hagyja, hogy a drága jó magyar anyaföld labanckézre kerüljön:D
kjkj945
2012. június 02. 17:23
Oktávián Eredet: latin Jelentés: Octavius nemzetségéhez tartozó, nyolcadik gyermek
Omega2010
2012. június 02. 16:09
A földbérlet nagy üzlet: a földalapú uniós támogatás révén 100 hektár évente körülbelül 6,5 millió forint biztos bevételt jelent akkor is, ha a bérlő meg sem műveli a földet. „És itt nem 100 hektárokról van szó”, tette hozzá Ángyán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!