A Jobbik elhatárolódik a borsodi uszító kiadványoktól

2012. június 04. 13:56

A párt visszautasítja, hogy bármi köze lenne azokhoz az uszító kiadványokhoz, amelyeket hétfőn hajnalban dobtak be ismeretlenek több postaládába Sajóhídvégen. A Jobbik feljelentést tesz az ügyben.

2012. június 04. 13:56

Ma hajnalban ismeretlenek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóhídvégen uszító tartalmú levelet dobtak be több postaládába, melyeken a Jobbik logója mellett törvénybe ütköző jelképek is láthatók. A minősíthetetlen magyarsággal, helyesírási hibák tömkelegével megfogalmazott, uszító kiadványhoz a Jobbiknak nincs köze – szögezte le közleményben Balla Gergő. A párt országgyűlési képviselője, egyben a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyvezető alelnöke szerint a szöveg megfogalmazóit azok között kell keresni, akiknek a Jobbik választójogot sem biztosítana, „hiszen látható, hogy az alapfokú műveltséget sem voltak képesek elsajátítani” – írta. 

Balla szerint egyértelmű, hogy az elkövetők a párt jelvényének felhasználásával a helyi magyar és cigány lakosság egymás ellen hergelését tűzték ki célul. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a polgármesteri hivatal előtt a helyi cigányok nagy létszámban megjelentek és védelmet követeltek maguknak. A feszült helyzetet az is fokozza, hogy a postára még nem érkezett meg a segély, és így azt sem tudták kiosztani – tette hozzá.

Mint a politikus pártja közleményében hangsúlyozza, a Jobbik visszautasítja, hogy ilyen kiadványokkal hozzák összefüggésbe. Egyúttal jelezte, hogy a Jobbik feljelentést tesz logójával kapcsolatos visszaélés miatt és mindazokkal szemben, akik „ezt a szánalmas és förtelmes betűhalmazt a nemzeti pártnak kívánják tulajdonítani”.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. június 05. 06:25
írok egy ilyen kiadványt, bedobálom, majd feljelentem magam, mekkora önreklám :D vagy provokáció... a vagy az biztos
öszödibeszéd
2012. június 05. 02:55
A Jobbik elhatárolódik az uszítástól??? Ez a hónap vicce. Micsoda hazug, képmutató banda. Mást sem csinálnak, mint uszítanak. Azt, hogy ezt az irományt ki írta, nehéz eldönteni, mert egy mucsai jobbikostól sem várható sokkal több. Sajnos. Ne csodálkozzanak, keressenek néha magukban is hibát. A Jobbik közelében közrendről beszélni nevetséges.
gyula
2012. június 04. 19:38
A Jobbik érdeke hogy az igazság kiderüljön . Én a helyükben nagyon , de nagyon komoly nyomozást követelnék ... Az esetleges provokáció nagyon komoly fegyvertény lehetne a Jobbiknak !!!
blogen
2012. június 04. 17:43
Annyira szánalmas már, amikor a FIDESZ vagy az MSZP magyarellenes kampányba kezd és ehhez nyomorult félanalfabéta cigányokat használ provokatőrnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!