Tucatnyi alapszervezetet oszlatott fel a Jobbik Borsodban

2012. május 07. 15:46

Tizenegy Borsod megyei alapszervezetét feloszlatta, további öt működését pedig felfüggesztette a Jobbik, hogy pontot tegyen a helyi viszálykodások végére.

2012. május 07. 15:46

Tizenegy Borsod megyei alapszervezetének feloszlatásáról döntött a Jobbik országos elnöksége, 5 másik alapszervezet működését pedig felfüggesztette az ellenzéki párt annak érdekében, hogy „a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetén belüli viszálykodás végére pontot tegyen” – írja közleményében a Jobbik pártigazgatója.

Szabó Gábor úgy fogalmaz: „a helyzet rendezése érdekében” a Jobbik országos elnöksége a pártigazgató javaslatára az alapszabály adta jogkörénél fogva feloszlatta a párt alsózsolcai, bánrévei, hódoscsépányi, kazincbarcikai, királdi, ongai, ózdi, putnoki, sajóbábonyi, szikszói és edelényi szervezeteit, valamint a további kivizsgálásig felfüggesztette a borsodszentgyörgyi, a sajószentpéteri, a sajóvelezdi, a sárospataki és az arlói szervezetek működését. Ezen túl az ügyvezető megyei elnökség két tagját, Kovács Árpádot és Vincze Tamást, illetve az ózdi és a kazincbarcikai választókerület szervezőit is azonnali hatállyal visszahívta pozíciójukból.

A hétfői közlemény úgy fogalmaz: a mostani szervezetoszlatások előtt 75 szervezete volt a Jobbiknak a megyében, amelyek száma így 64-re csökkent. Egy hónapon belül azonban kitűzik a megyei választmány tisztújító ülését, és kinevezik majd az új választókerületi szervezőket is. A Jobbik elnökségének tervei szerint negyed éven belül újra 75 szervezete lesz a Jobbiknak Borsod-Abaúj-Zemplénben, s fél év múlva a legtöbb olyan településen újra meg tud alakulni a párt helyi szervezete, ahol most megszűnt.

Szabó közölte: „az elnökség egyértelmű jelzést kíván küldeni azon jobbikos szervezetek és tagok irányába, amelyek olyan volt jobbikos vezetőket követnek és támogatnak, akik a sajtónak és Pősze Lajosnak szivárogtattak ki információkat a Jobbikról, és szervezésükkel vagy aktív támogatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Jobbik edelényi majálisa botrányba fulladjon Endrésik Zsolt és társainak a lövöldözése miatt”.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. május 07. 20:26
Na pártok! Ezt csináljátok a JOBBIK után! Ugye nem meritek? Következésképpen: CSAK A JOBBIK !!!
drieno
2012. május 07. 19:02
nem borsod az egyik fellegvára a jobbiknak?
sersem
2012. május 07. 16:54
Könnyes a szemem a meghatodóttságtól,amikor fideszdroidok,meg ráncos szemű főúttörők aggodnak a Jobbikon belüli pártdemokrácia miatt! Micsoda sikere ez a demokráciának,amikor nyilatkozataik szerint néha kiközösiteni,elszigetelni,ellehetetleniteni,feloszlatni,vagy fizikailag megsemmisiteni szeretnék őket. Haladás elvtársak,igazi haladás!
bookmark
2012. május 07. 16:53
Azzal egyet értek, hogy a jobbiknak meg kellene tisztulni. Például a házasságtörőktől, (nem felejtettük még a Pogácsát, meg a többi személyes életben botrányos elemet). Érdekelne, hogy ezután pl Vona hova megy majd, mert egy tiszta jobbikban őt kellene elsőként kirúgni. A jobbik az eredeti alapítok idejében volt a nép hangja és egy tiszta párt. De azóta gyerekek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!