Tormay-emléktábla: eljárást indított a BRFK

2012. május 20. 13:08

A BRFK ismeretlen tettes ellen indított eljárást Tormay Cécile írónő emléktáblájának megrongálása miatt.

2012. május 20. 13:08

Vörös festékkel öntötték le Tormay Cécile írónő józsefvárosi emléktábláját, a rendőrség rongálás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel. Mucsi Nóra elmondta, hogy a VIII. kerületi, Kőfaragó utcai épület falán elhelyezett márványtáblát rongálták meg, a rendőrségi helyszínelés még tart.

Tormay Cécile 1930-ban kulturális tevékenysége elismeréseként Corvin-koszorút kapott, 1935-ben a Népszövetség Szellemi Együttműködés Nemzetközi Bizottságába egyhangúlag választották a Marie Curie halálával megüresedett helyre. 1937-ben Nobel-díjra jelölték. Könyveit több nyelvre lefordították. Műveit 1945 után indexre tették, csak a kilencvenes években ismerhette meg ismét az olvasóközönség.

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
négyzetgyök
2012. augusztus 21. 18:48
Végre egy leszbikus, akit a jobboldal is kedvel!
Hajdú Sógor
2012. május 21. 23:27
A holodomor (éhhalál) (1932–1933) az ukrán nép történetének egyik legnagyobb katasztrófája: közvetlen halálos áldozatainak számát 6,5-7 millió[3] és 10 millió közé teszik, amiből csak a gyermek áldozatok száma 3 millió volt. Mendel Hatajevics, az Ukrán Kommunista Párt Központi Bizottságának tagja 1933-ban: „Kegyetlen harc folyik a parasztság és a hatalom között. Halálos küzdelem. Ez az év döntő volt erőnk és elszántságunk bizonyítása szempontjából. Az éhség kellett ahhoz, hogy megmutassuk, ki itt az úr. Ez milliók életébe került, de a kolhozrendszert megteremtettük és győztünk.”
Autofocus
2012. május 20. 21:05
Kardlapozás lesz a vége, addig zsezsegnek. Kakastollas kalapban, lóhátról! :-)
madárjós
2012. május 20. 19:31
A hír, amikor festékkel leöntenek, vagy más módon megrongálnak emléktáblákat, mindig elszomorít. Ha az ilyen cselekedetekből kiszűröm az indulati elemeket, és az értelem mérlegére helyezem, a műveletlenséget, a butaságot és a szutykosságot látom. Ez alapvetően nem rendőrségi kérdés, mégis, az együgyű elkövetőt meg kell büntetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!