Neue Zürcher Zeitung: Kijózanító a magyar kormány teljesítménye

2012. május 31. 09:40

A Neue Zürcher Zeitung kijózanítónak nevezte a kormány eddigi teljesítményét, valamint kiemelte a romló gazdasági teljesítményt és a társadalom megosztottságát.

2012. május 31. 09:40

A Neue Zürcher Zeitung beszámolója szerint Magyarország volt az első olyan tagállam, amelyet valóban fenyegetett az uniós támogatások elvesztése. A svájci lap írása hozzátette, hogy ez a fenyegetés most megszűnt, mivel a Bizottság javasolta a az EU pénzügyminisztereinek, hogy ismét tegyék szabaddá a forrásokat, mivel Budapest olyan intézkedéseket hozott, amelyek 3 százalék alatt tartják a hiányt. A cikk sikeresnek nevezte azt a nyomásgyakorlást, amellyel az IMF és az EU elérték, hogy a magyar kormány módosítsa a jegybanktörvényt és ismertette, hogy a módosítások után a Monetáris Tanács ülésein nem fog részt venni a kormány képviselője és az ülések napirendjéről sem kell beszámolniuk a kormánynak. Hozzátette, hogy az jegybank és a PSZÁF összevonását is kivették a törvényből, ugyanakkor megjegyezte, hogy nem töröltek minden vitatott pontot, hiszen a jegybankelnöknek az alkotmányra kell esküt tennie.

 
A kormány eddigi teljesítményét kijózanító – olvasható a svájci lapban, mely kiemelte a munkanélküliséget, a magas államadósságot, a társadalom közömbösségét és megosztottságát, valamint a visszaeső gazdasági teljesítményt. A cikk szerint a Jobbik támogatottsága egyre növekszik, sokan el akarják hagyni az országot, de Orbán Viktor mégis folytatni akarja eddigi politikáját. Az írás említést tett a médiatörvény módosításáról is és megjegyezte, hogy Orbán szerint határozottan csak a magyar alkotmánybíróság nyomására történt a változtatás. Az EU mégsem akarja megvonni a kohéziós támogatásokat – idézi a lapot a Médianéző.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2012. május 31. 13:02
"...HOL VAN A 12 CUKORGYÁRUNK VÖRÖSKÖCSÖG..." Hol van a hűtőiparunk? Volt egy gyár, amelyik évente 2000 t gyorsfagyasztott terméket állított elő. Pl. 400 t mir. zöldborsót. A ma kaphatót honnan hozzák?
bigyomail
2012. május 31. 12:05
Na most a költségvetési hiány nőtt, csak az egyszeri államosítás és gazdasági sarcok miatt nem növekedett papíron, de mivel nyugdíjat lopni nem lehet minden évben, a különadók miatt meg csökken a gazdaság teljesítménye, ami további adókieséseket eredményez, ezért ez nem igazán a fenntartható kategória. Az államadósság meg egyszerűen nőtt, mert a számok ezt mutatják. Ráadásul az újabb 15 milliárdos IMF hitel is növelni fogja nem kicsit, mint ahogy a 8-10%-os kamatozású állampapírok is rendre növelik, no meg a gazdasági ámokfutás okán romló forint árfolyam is növeli az adósságot. A munkanélküliség meg úgy stagnált, hogy a közmunkásokat dolgozóként számolja el a kormány, holott ők munkanélküliek, csak nem segély címszó alatt kapják a pénzüket az államtól. De nincs munkahelyük és nem is lesz. A többiben igazad van.
tóth mária
2012. május 31. 11:31
Ki diktálta a cikket itthonról?????? érdekelne!
buckafej
2012. május 31. 10:45
"kiemelte a munkanélküliséget, a magas államadósságot, a társadalom közömbösségét és megosztottságát, valamint a visszaeső gazdasági teljesítményt" Ezt mind leírhatja a baloldali kormányokról. A Fidesz próbál ebből a szarból valamit kihozni az EU csődje ellenére. Nem mondom, hogy hibátlanul teszi, de ne tegyünk már úgy kedves NZZ, hogy ezt a szart a Fidesz lapátolta össze 2 év alatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!