Filozófusügy: megszüntették a nyomozást

2012. május 24. 09:22

Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos tavaly év elején tett feljelentést négy, filozófiai tárgyú pályázattal kapcsolatban. Másfél év után viszont a BRFK bűncselekmény hiányában megszüntette mindegyik „filozófusüggyel” kapcsolatos nyomozást.

2012. május 24. 09:22

Megerősítette a Népszava információit Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője: az elmúlt napokban valóban megszüntették mind a négy, „filozófusüggyel” kapcsolatos gazdasági jellegű nyomozást. A gazdaságvédelmi nyomozók nem találtak bűncselekményre utaló nyomot a közel másfél éve folyó eljárás során. A Népszava szerint ennek alapján korábban alaptalanul hozták összefüggésbe a neves filozófusokat a hűtlen kezeléssel gyanújával.

Mint ismert, Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos tavaly év elején tett feljelentést, miután megvizsgált hat, összesen 500 millió forintos pályázatot. Budai szerint ebből kettő jogszerű volt, négy pályázat miatt viszont feljelentetést tett. Az elszámoltatási kormánybiztos szerint ugyanis a filozófiai tárgyú pályázatok megvalósítását több külsős cégnek kiszervezték, pedig szerinte a filozófusoknak „munkaköri leírásához tartozott”, hogy részt vegyenek ezekben a projektekben.

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2012. május 24. 17:28
SZAR ÜGY MI? FÜLKÉSTESTVÉREK!!!! Budai elvtárs már megint mellényúlt----mint mindíg.. Rendezzetek megint birkamenetet: VELED VAGYUNK GYULA!!! EGYSZER MAJD CSAK SIKERÜL!!!---jelszóval!!! Hajrá birkák !!!
Vén Csataló
2012. május 24. 14:21
Na már most. Szerintem akinek OK volt Budai Gyula elődjének, Keller "Üvegszemű" Lászlónak a működése, az most nyugodtan kussolhat. Másrészt már Keller eftárs idejében megtanulhattuk, hogy ha a vád nem áll meg, az nem azt jelenti, hogy a vád hamis, csupán azt, hogy az adott nyomozati szerv eltussolja az ügyet. Ezt az komcsi-libsi ökölszabályt alkalmazva a jelen esetre, az, hogy a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény csupán annyit jelent, hogy a rendőrség még nincs megtisztítva a komcsiktól. Ugyebár.
Ouroboros
2012. május 24. 14:01
WÁHÁHÁHÁ! De mit keres Oszkó Péter a Wizzairbe? :DDDDDDD
egysegelem
2012. május 24. 13:15
Volt valakinek ketsege, hogy ez lesz? Ki az, aki ellen Budai valaha pert nyert? Semmi mas nem volt a celja ennek az elso perctol kezdve, mint a lejaratas, az meg, ahogy az ugato jobbermajmok kommentjeit elnezem, sikerult is. Az igazsag? Az sosem erdekelte a jobbermajmokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!