Megemlékezést tartott a DK a megrongált szobornál

2012. május 29. 19:39

A Demokratikus Koalíció (DK) kedd délután megemlékezést tartott annál a Duna-parti mártíremlékműnél, amelyre korábban antiszemita feliratokat festettek.

2012. május 29. 19:39

Élő Norbert, a párt budapesti koordinátora az eseményen úgy fogalmazott: remélte, hogy a XXI. században már fel sem merül honfitársaiban, hogy embereket Dunába lehet lőni, és ez a követendő példa. A holokauszt áldozatainak számát megkérdőjelező vélekedésekre utalva hozzáfűzte: ha csak egyetlen egy ember is volt, akit magyar zsidóként a Dunába lőttek vagy elgázosítottak Auschwitzban, az pontosan annyival több, mint amennyi szabadott volna, hogy legyen. „Ilyen vitába nekünk nem is szabad belemenni, hanem amikor ilyesmi történik, kijövünk, lemossuk a gyalázatot erről a szoborról is, és elhelyezzük virágainkat” - hangsúlyozta.

 
A megemlékezésen megjelent aktivisták és szimpatizánsok virágokat helyeztek el a szoborcsoport mellett, majd néhányan hypót öntöttek a lépcsőkre, „hogy a nácizmusnak írmagja se maradjon”.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
janka
2012. május 30. 01:48
Ady Endre: „... Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk - nagy népek sziklavára, a parlament nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna. Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról. Menjünk vissza szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!...”
narmer
2012. május 30. 00:03
Ezeknek mindegy csak benne legyenek a hírekben.Vadai is ott volt? És nem rengett a föld alatta?
Soma
2012. május 29. 23:52
Kedves DK!! Az én gyerekeim jövőjét meg Önök gázosították el, mint a "koala" oszlopos tagjai! Ünnepélyesen megígérem, egyikük lovas-szobrát sem fogom leönteni!
orion
2012. május 29. 23:50
Vihettek volna a hypó mellé egy kis vízkőoldót is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!