Jobbik: Félsiker a termőföld védelmével kapcsolatos javaslat

2012. május 29. 18:45

Az alkotmányügyi bizottság keddi ülésén nem vette tárgysorozatba azt a jobbikos módosító javaslatot, amellyel bekerült volna az alaptörvénybe a magyar termőföld védelme és magyar kézben tartása, az ellenzéki párt ugyanakkor félsikernek tartja a keddi bizottsági ülést, hiszen senki sem szavazott a javaslat ellen - mondta Varga Géza, az egyik előterjesztő jobbikos képviselő.

2012. május 29. 18:45
Varga Géza mellett Vona Gábor, Balczó Zoltán és Magyar Zoltán nyújtotta be az Országgyűlésnek az alaptörvény módosítására vonatkozó indítványt. Ennek elfogadása esetén az alaptörvény kimondta volna, hogy Magyarország „önállóságának alapja a magyarországi termőföld magyar kézben tartása. Ebből adódóan termőföld csak a magyar állam, helyi önkormányzat és magyar természetes személy tulajdonában lehet”.
 
Varga Géza szerint ez a megfogalmazás azért szükséges, hogy mindenki számára világos legyen: a magyar földet és a természeti kincseket nem a természeti károktól, vagy az eróziótól akarják megvédeni, hanem a külföldiektől.
 
Az ellenzéki politikus hozzátette: becslésük szerint ma Magyarországon egymillió hektár körüli földterület van külföldiek használatában, akik csak arra várnak, hogy a földvásárlási moratórium lejárta után a tulajdonjogot is megszerezzék.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. május 29. 23:59
Simicska, Nyerges, Leisztinger stb. mennyivel jobb, mint az osztrákok? Az az 1 millió hektár meg úgy hülyeség, ahogy van...bedobta Roszik a köztudatba.:))
jag3
2012. május 29. 21:37
Emlékezetem szerint mintha szó lett volna egy tv-ről amely arról szólt, hogy bűncselekmény a zsebszerződés és annak létrehozásában közreműködés is. Most van, nincs, vagy még nincs ilyen tv?
kjkj945
2012. május 29. 19:01
És mi lesz a zsebszerződésekkel?
3M..
2012. május 29. 18:53
Tökéletesen igaza van a Jobbiknak! Ezt a kérdést csak ők tartják napirenden. A többi pártnak ez valamiért nem érdeke, ki tudja miért. A magyar föld nem eladó! Magyarország maga a föld! Remélem elérik hogy bekerüljön az alkotmányba. "Magyarország a magyaroké!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!