Gerő: El kellene gondolkodni a Jobbik alkotmányosságán

2012. május 07. 15:08

Gerő András szerint el kellene dönteni, hogy a Jobbik alkotmányos-e, és ha nem, akkor be kellene tiltani. A történész a Klubrádióban leszögezte: az egyén szólásszabadsága nem ugyanaz, mint egy párté.

2012. május 07. 15:08

Gerő András történész a Klubrádió reggeli műsorában arról beszélt, hogy Magyarországon bármilyen véleményt el lehet mondani, és az lenne a baj, ha nem lehetne. A Jobbikra vonatkozóan azonban azon a véleményen van, hogy el kellene dönteni a döntéshozóknak, hogy a párt alkotmányos-e, vagy sem. Ha nem, akkor pedig be kellene tiltani. Gerő szerint erről azért érdemes elgondolkozni, mert úgy véli, hogy az egyén szólásszabadsága nem ugyanaz, mint egy párt szólásszabadsága.

A történész szerint a Jobbik által megtestesített világkép erősen hajaz a hungarista viselkedésre. Úgy véli, hogy az ügyészségnek komolyan kellene venni a jobbikos polgármester katonai hatalomátvételről szóló szavait. Gerő szerint nem nagyon működik a magyar demokrácia immunrendszere, hiszen egyelőre nem reagál az ilyen történésekre – olvasható a Klubrádió honlapján.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2012. május 08. 10:21
Minden véleményt el szabad mondani, de ha nem egyezik az enyémmel, akkor az már alkotmányossági aggályokat vet fel. Demokratáéknál a demokrácia egész a kertkapujukig ér. Én javallanám, hogy maradjanak is akkor azon belül, és ne vegyüljenek véletlenül se a diktatórikus nácifasisztákkal, akik mi lennénk úgy nyolc-kielncmillióan, de tán keveset is mondtam.
Öreg
2012. május 07. 20:31
Tudom, ki Gerő, de azért mégis megkérdem, ki a fene ez a Gerő, aki pártot-később persze pártokat- akar betiltani. Mikor volt erre utoljára példa? Visszasírja? Gondolom, az Európa szerte tényezővé váló -úgymond radikális vagy szélsőjobbos, sőt újnáci- pártoknak is ez lenne a sorsa, a rájuk szavazó 20-30 % európai választópolgár pedig le van sajnálva. De megmaradnak a Vörös Danik és Schulczok / a mögöttük álló maoista magyarokkal/ Európa szégyenére.
csi
2012. május 07. 17:50
El kellene gondolkodni Gerő "hon- és talajképességén" is. :)))
freehckr
2012. május 07. 16:55
El kellene dönteni, hogy a balliberálisaink nemzeti pártokkal kapcsolatos betiltási mániái alkotmányosak-e, és ha nem, akkor be kellene tiltani a balliberálisainkat... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!