DK: Miért nem jelenti fel Orbánt Schiffer?

2012. május 26. 11:21

A Demokratikus Koalíció azt kérdezi az LMP-s politikustól, hogy ha 2009-ben feljelentette Gyurcsány Ferencet, amiért kormánya nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak minősítette a sukorói kaszinóprojektet, akkor most miért hallgat a fővárosi Kossuth Lajos tér rekonstrukciójának ugyancsak kiemelt jelentőségűvé nyilvánítása ügyében.

2012. május 26. 11:21
Varju László, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében felidézte: Schiffer András 2009-ben azért tett feljelentést Gyurcsány Ferenc ellen, mert szerinte az akkori miniszterelnök jogtalan előnyt biztosított a befektetőnek azzal, hogy a sukorói projekt kiemelt beruházássá nyilvánításáról szóló kormányrendelet meghozatala előtt - az elektronikus információszabadságról szóló törvény előírásaival ellentétben - nem hozta nyilvánosságra a jogszabály tervezetét, és - a jogalkotásról törvény rendelkezésével szemben - nem biztosított lehetőséget az egyeztetésre.
    
„Most vajon miért hallgatsz? Orbán Viktor kormánya talán előzetesen nyilvánosságra hozta a rendelet tervezetét a kormány honlapján? Eszében sem volt. Biztosított talán lehetőséget az egyeztetésre? (...) Mostani hallgatásod azt jelentené tehát, hogy ezzel a beruházással (a Kossuth térivel) egyetértesz?” - teszi fel kérdéseit a Gyurcsány Ferenc vezette párt politikusa Schiffer Andrásnak.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. május 27. 11:07
Varjú te olyan hülye vagy,hogy az már nekem is fáj!
Atisz
2012. május 27. 10:55
Rövid, kocsmai válaszom: azért kedves kretén DK, mert Orbán nem eladja a Kossuth-teret, hanem felújítja.
slomovicz
2012. május 26. 17:13
Az valószinű csak a véletlen műve hogy az egész akkori kormányülésről hangfelvétel készült az aktuális előírás szerint, csak azon a részen kapcsolták ki a felvételt, amikor a Sukorói beruházásról tárgyaltak. Ki érti ezt? Meg- vajon miért titkositották az ülésről készült jegyzőkönyvet harminc évre? Ki tudja? Áhh Gyurcsányról én nem hiszem el , hogy csak megint" jókor akart lenni jó helyen." :-) A DK jobban teszi ha kussol, mert még nincs vége a Gyurcsány diploma munka ügynek. Akinek ennyi vaj van a fején- miért szaladgál a napon?
Soma
2012. május 26. 15:31
Hehe! Miért nem? Abban bízott, hogy megerősödtök és majd együtt, ti, demokraták.....!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!