Az LMP sajnálja, hogy megakadályozták Nyirő újratemetését

2012. május 28. 15:41

Az ellenzéki párt sajnálatosnak tartja, hogy román hatóságok közigazgatási úton megakadályozták Nyirő József vasárnapra tervezett újratemetését.

2012. május 28. 15:41

Az LMP sajnálatosnak tartja, hogy román hatóságok közigazgatási úton megakadályozták Nyirő József vasárnapra tervezett újratemetését - mondta Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten újságíróknak. „Nagyon sajnálatosnak tartjuk azt, hogy ilyen eseményekre került sor, bízunk benne, hogy a helyzet mielőbb el fog rendeződni” - közölte Szél Bernadett egy más témában tartott sajtóértekezleten arra az újságíró kérdésre válaszolva: mi az álláspontjuk azzal kapcsolatban, hogy a román hatóságok megakadályozták Nyírő József újratemetését.

 
József emigrációban elhunyt erdélyi író vasárnapra tervezett székelyudvarhelyi újratemetése azért maradt el, mert a Hargita megyei prefektus bejelentette, hogy a közigazgatási eljárás lefolytatásáig a román hatóságok érvénytelennek tekintik a pénteken kiadott, formai hibát tartalmazó temetési engedélyt. A szervezők - az Országgyűlés Hivatala és a Székelyudvarhelyért Alapítvány - közölték, maradéktalanul eleget kívánnak tenni a hatályos romániai jogi szabályozásnak, ezért a temetést elhalasztották, és vasárnap csak egy megemlékezést tartottak Székelyudvarhelyen. Közleményükben a szervezők Bunta Leventét, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben megválasztott székelyudvarhelyi polgármestert tették felelőssé a hibás temetkezési engedély kiadásáért.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iii
2012. május 29. 18:40
Ez egy elferdített MTI-s hír, méltó az eddigi teljesítményükhöz. Szél semmi ilyesmit nem mondott. A szövegben szerepel a kérdésükre adott válasz, azonban az nem azt jelenti, mint amit a címben szerepeltetnek. Itt az LMP véleménye az ügyről: http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/33918/az-lmp-nyiro-jozsef-ujratemeteserol/
tunde04
2012. május 28. 21:29
el kellene olvasni az egész mti-s cikket, mert azt hiszem itt valami félreértés történt. vagy valóban ez az lmp véleménye az ügyről? vagy esetleg holnap elhatárolódnak Szél Bettitől?
Hőhe
2012. május 28. 21:01
Már a lömöpö sem a régi.) http://matula.hu/tbg/lmpanim2.gif
packó_
2012. május 28. 19:00
Van remény? (Meglátjuk.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!