A Kádár-szobor útja a csomagtartótól a csomagtartóig

2012. május 27. 21:24

Kádár születésének századik évfordulóján Moldova György avatta fel a volt főtitkár ideiglenes szobrát a Nemzeti Sírkertben.

2012. május 27. 21:24

Az Origo videóriportja a csomagtartótól a csomagtartóig kísérte a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben Kádár János ideiglenesen felállított mellszobrát, amit Moldova György leplezett le. A Kádár századik születésnapjára emlékezők többsége szerint a mai közéletben nincs méltó utódja a volt főtitkárnak, bár akad olyan is, aki a Munkáspárt 2006-ban több alkalmas elvtársat is lát. Az avatást követően a résztvevők csoportokban fényképezkedtek Kádár mellszobrával.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Machiavelli
2012. május 28. 11:01
Elképzelem, ahogy bárhol Európában egy mobil Hitler mellszobor mellett zokognak az öreg nácik és nem rohanja őket le a rohamrendőrség, hanem a sajtó beszámol róla, mint érdekes eseményről... Ugyan miért felsőbbrendű a holokauszt? Azért, mert a zsidóság is felsőbbrendűnek képzeli magát? Miért nagyobb szenvedés a zsidók munkatáborokban történő rabszolgamunkája, mint a Gulágra elrabolt emberek rabszolgamunkája? Egyik se szép dolog és mindkettő elítélendő és az a zsidó, aki azt hiszi, hogy felsőbbrendű bárki másnál, az ugyanolyan náci, mint Hitler és lelkes csapata!
tóth mária
2012. május 28. 08:47
smoggert egy cseppet sem zavarja, hogy Kádár egy gyilkos volt, védi, ha kell,ha nem! Vajon miért?????
Honfi-fi
2012. május 28. 08:19
Befektető társakat keresek tátott szájú kádár fajanszok gyártásához. alábbi minta alapján: http://cache.gizmodo.com/assets/images/4/2011/11/bush-urinal.jpg
gvarga10
2012. május 28. 08:04
Jön a vásári vándorkomédiás.Előszedi a bábot a vesszőkosárból és kezdődik az előadás. A sok vörösbebugyolált nyáladzó öreg és munkásőrunoka tapsikolása közepette leveszik a szobor nyakáról a gumipókot,mely mint egy kötél,úgy hurkolódik anyakra. Kár,hogy nem élőben láthattuk ezt. Mert hogy is szól a mondás?"Aki másnak vermet ás-az sirásó!" Majd némi ágálás és közös fényképezkedés után a mutatványos visszateszi a szobrot (mig van feje)és elporzik. A szellem bánatosan lebeg a Nemzeti Sirkert fái között,majd Moszkva felé fordul és elenyészik a nyugatról fúvó szélben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!