Perel az Index a Vízmű-szerződésekért

2012. április 19. 12:36

Az Index a TASZ segítségével megindítja a bírósági eljárást a Vízművek 1997-es eladási szerződésének a nyilvánosságra hozataláért, mert az a portál megítélése szerint közérdekű adatnak számít.

2012. április 19. 12:36

Az Index két hete kérte a fővárosi önkormányzattól az 1997-es szindikátusi szerződés, valamint későbbi módosításának nyilvánosságra hozatalát, mivel a főpolgármester egy sajtótájékoztatón ígéretet tett erre, de a lap szerint ez mégsem történt meg.

A portál a hivatalos határidő utolsó napján kapott választ, miszerint az önkormányzat köteles a szerződés zártan történő kezelésére. A Suez Environnement, illetve a RWE AG írásbeli hozzájárulása nélkül nem adhatják ki a szerződéseket, mivel e társaságok a kért dokumentumokat üzleti titoknak minősítették. Az ő hozzájárulásukkal viszont nyilvánosságra lehetne hozni a szerződéseket, ennek a beszerzéséhez még 30 napot kért a főváros.

Az Index és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet szerint ennek a hozzájárulásnak a beszerzésére nincs szüksége a fővárosnak, ezért megindítja a bírósági eljárást a közérdekű adatok nyilvánosságra hozataláért.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megyer
2012. április 19. 17:28
"Az Index két hete kérte a fővárosi önkormányzattól az 1997-es szindikátusi szerződés, valamint későbbi módosításának nyilvánosságra hozatalát" 1997-ben és az azt követő másfél évtizedben valamiért egyáltalán nem volt rá kíváncsiak, nem érdekelte őket. Vajon miért? Mocskok.
Királyvizet Károlyira
2012. április 19. 17:09
HAZUG KÉPMUTATÓ TASZ-INDEX!
gyula
2012. április 19. 15:17
Leirom mégegyszer , hogy minél többször legyen elolvasva : "" „NEM MINŐSÜL üzleti titoknak az állami és a helyi önkormányzati költségvetés…felhasználásával, költségvetést érintő juttatással, kedvezménnyel, az állami és önkormányzati vagyon kezelésével, birtoklásával, használatával, hasznosításával, az azzal való rendelkezéssel, annak megterhelésével, az ilyen vagyont érintő bármilyen jog megszerzésével kapcsolatos adat….... ""
Soma
2012. április 19. 14:44
Agyatlanok! Ha a szerződés nyilvánosságra hozatalába nem egyezik bele a 25%-os tulajdonosi, teljen menedzsment joggal rendelkezett fél, akkor tollat fújhattok a hátsó felébe! Ez egy rafinált médiafogás !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!