OMV: Továbbra is él a Nabucco

2012. április 26. 09:06

A Nabucco „az évszázad projektje”, amelynek a sorsa nem függ attól, hogy ma hogyan gondolkozik róla a magyar kormányfő – jelentette ki az osztrák OMV vezérigazgatója egy televíziós interjúban.

2012. április 26. 09:06

Továbbra is él a Nabucco-projekt – jelentette ki az osztrák OMV vezérigazgatója egy televíziós interjúban. Gerhard Roiss az ORF szerdai késő esti híradójában úgy fogalmazott: a Nabucco „jobban él, mint valaha”. Felidézte, hogy az OMV az év elején saját földgázlelőhelyet talált a Fekete-tenger partjai közelében. Ezután Európának „nagyobb szüksége van egy vezetékre, amely ebből a térségből gázt szállít, mint valaha” – mondta.

A Nabucco „az évszázad projektje”, amelynek a sorsa nem függ attól, hogy ma hogyan gondolkozik róla a magyar kormányfő – mondta Roiss. A vállalat szóvivője kedden elmondta, hogy az OMV dolgozik a Nabucco egy rövidebb változatán. Roiss az interjúban nem tért ki arra, hogy melyik változatot részesítik előnyben.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. április 26. 10:16
Az omv a molt is akarta, savanyu a szőlő.
drieno
2012. április 26. 09:51
egy sarkalatos probléma ezek szerint megoldódott, nevezetesen, hogy honnan lesz gáz, feltéve, hogy a feltárt lelőhely mérete elegendő-e a gazdaságos kitermeléshez, hosszú távú ellátáshoz, erről az apróságról nem történt említés a parthoz közeli forrás viszont felvet tulajdonosi problémákat, mely ország területéhez tartozik a partszakasz, mit szól hozzá, hogy ott furkálásba kezdenek, stb arról nem beszélve, hogy ha netán olcsón hozzáférhetővé válik pár energiatakarékos fűtési technológia, az csapást mérhet a fűtéspiacra, és a gázfogyasztás éveken belül drámaian csökkenhet, pont, mire a nabucco egyáltalán elindulhatna, mint beruházás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!